Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Specifikationerna för en Honda K20 VTEC

Honda K20A Motorn är en del av K-serien av fyrcylindriga, fyrtaktsmotorer släpptes av Honda Motor Company. Dessa motorer presenterade Hondas variabla ventiltider och lyft Electronic Control (i-VTEC), som erbjuds kontinuerlig variabel kamaxel fasa. Den K-serien av motorer visades först i 2001. Effekt

K20A Motorn har en rating uteffekt på 154. Det genererar 220 hästkrafter vid 8000 rpm och upp till 152 pund fötter vridmoment när vid 7.000 rpm. Det har en 16-ventil-läge och en 12 ventil ekonomiläge. Denna motor använder en standard intag-till-förbränning-till-avgassystem motorcykel. Addera i-VTEC

Honda i-VTEC-systemet syftar till att förbättra en vanlig intern förbränningsmotor genom att öka den volumetriska effektiviteten. Detta system har två kamaxel profiler, och det kan automatiskt växla mellan dessa två profiler beroende på motorns behov. Den insugningskamaxel kan röra sig mellan 25 och 50 grader när fordonet är i rörelse. Din motorns kamdrev, styrs av ett datorsystem, hanterar dessa förändringar. Den faktiska fasändringen påverkas av både varvtal och motorbelastning. Detta system visades först i 2003 års Honda Civic.
Components

K20A i-VTEC-systemet har en variabel styrning ventiltider (VTC) ställdon, vilket styr timingen av ventilen. Detta VTC ställdon är faktiskt hanteras av oljetryck. Det ger både kontinuerlig och dynamisk ventiltider. Insugningsröret på denna motor har intag löpare som alla är av samma längd, och spjällhuset är större än de i äldre modeller. Avgas och intag hamnar är slät, för att förbättra luftflödet till cylindrarna. Den grenröret är en 4-2-1 Tri-Y designen.
Funktioner

Den levereras med både grenrör absolut tryck (MAP) och massa luftflöde (MAF ) sensorer, som säkerställer att rätt mängd luftflöde kommer in i motorn. Motorns styrenhet (ECU) på denna motor styr MAF sensorn. Den K20A i-VTEC kommer också med hydraulisk servostyrning och Drive By Wire (DBW) gasreglage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74673.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.