Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter vattenpumpen i en 1991 Mazda MPV

Mazda MPV är en minibuss som produceras av Mazda sedan 1989. Bakhjulsdrift var standard på 1991-modellen, men en 4x4 version var också tillgängliga. Uttrycket "4x4" i detta sammanhang betyder att fordonet har fyra hjul som får ström från drivlinan självständigt. Vattenpumpen i en 1991 Mazda MPV fästs på framsidan av motorblocket och ersätts kräver demontering av flera ytterligare komponenter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Plomberbart container
Packning sealer
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och ta bort det elektriska kontaktdonet för bränslepumpen. Låt motorn stanna och slå av tändningen. Anslut elkontakten till bränslepumpen.
2

bort kabeln till den negativa batteri med en hylsnyckel för att förhindra att batteriet orsaka gnistor. Koppla enheten luftrenare.
3

Placera en förslutningsbar behållare under kylaren avloppet och öppna kranen radiator avloppet. Låt kylvätskan rinna in i behållaren och ersätta avtappningskran. Täta behållare av kylmedel för senare användning.
4

lossa de elektriska ledningarna till tändstiften. Demontera luftkanalen montering, kylfläkt, och motorhuv för radiator med en hylsnyckel. Koppla av drivremmar och remskivan för klimatanläggningen frilöpande.
5

Koppla baffelplattan för vevaxelns remskiva och lyft bort hjulet med en hylsnyckel. Lossa slangen kylvätska bypass och den övre slangen till kylaren. Ta bort fästbultarna för kamremmen locket och ta bort locket kamremmen.
6

Lossa övre spännhjulet med hylsnyckel och markera rotationsriktningen på kamremmen så att du kan installera den korrekt senare. Demontera kamremmen och spännaren för kamrem.
7

Lossa fästskruvarna för vattenpumpen med en hylsnyckel. Ta bort vattenpumpen från motorblocket och kassera packningen för vattenpumpen. Rengör anliggningsytorna för packningen med en ren butik handduk. Coat den nya packningen med sealer och placera den på plats. Installera den nya vattenpumpen på motorn och dra åt bultarna till mellan 14 och 19 ft-lbs. med en momentnyckel.
8

Slutför installationen vattenpumpen genom att utföra steg 2 till 7 i omvänd ordning. Fyll kylaren med kylarvätska och anslut aggregatet luftrenare med en hylsnyckel. Fäst kabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74680.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.