Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en vattenpump i en 1998 Chrysler Sebring

Chrysler Sebring är en medelstor sedan som Chrysler har producerats sedan 1995. Den 1998-modellen är ett första generationens Sebring som var i produktion fram till 2000. Den vanligaste motorn i en 1998 Chrysler Sebring är en 4-cylindrig, 2,0-liters med en multi-port bränsleinsprutning. Vattenpumpen för dessa motorer ligger på framsidan av motorblocket, under kåpan för kamkedjan. Proceduren för att installera vattenpumpen kräver att du tömma kylsystemet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
dräneringskärlet
butik trasa
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa kabeln på minuspolen på batteriet med en hylsnyckel. Vrid motorn vevaxeln medurs så att den första cylindern är vid övre dödpunkten. Denna position kommer att anpassa inställningsmärkena på kamaxeldrev.
2

Höj bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Koppla den inre stänkskyddet från motorn med en hylsnyckel. Ta bort de tillbehör drivremmar. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen på kylaren och ta bort avtappningspluggen. Låt kylvätskan rinna ut i avloppet pan. Byt avtappningspluggen och lagra kylvätska för senare användning.
4

Stöd motorn med en domkraft och koppla rätt fäste för motorn med en hylsnyckel. Demontera kamremmen, kamrem spännare och kamaxeldrev.
5

Lossa fästskruvarna för vattenpumpen med en hylsnyckel och ta bort vattenpumpen. Kassera O-ringen. Rengör monteringsytan för O-ringen med en trasa.
6

Montera nya O-ringen på den nya vattenpumpen och se till att den sitter ordentligt i dess spår. Montera vattenpumpen och dra åt dess bultar till 105 pund-tum med en momentnyckel. Vrid vattenpumpen för hand för att säkerställa att den roterar fritt.
7

Anslut kamaxeldrev, kamrem spännare och transmissionsremmens med en hylsnyckel. Byt kamremmen täcka och installera fästet för höger motor mount. Sänk golvet jack och anslut den högra stänkskyddet för motorn.
8

Sänk bilen med domkraften. Montera remmen tillbehörsdrivningens och justera den till rätt spänning. Fyll kylvätska till rätt nivå och anslut den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Starta motorn och kontrollera att läckage av kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74688.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.