Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Ren Pluggar Flygplan Spark

Flygplan är, av naturen, långt mer underhåll-beroende än bilar. I en bil uppdelning kan visa sig obekväm eller kostsamma, när en pilot rida bryter ner närmast bärgningsbil är sannolikt flera tusen meter under. Rengöring ett flygplans tändstift är egentligen inte annorlunda än att rengöra någon annan gas motorns tändstift, och bör vara en del av något regelbundet-regelbunden serviceintervall. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Naptha lösningsmedel
Large Masonburkar
sandblasteren
Blästring kabinettet
sås potten
Spis
Bakpulver

Visa fler instruktioner
1

bort tändstiften från din motor. Detta förfarande kommer att variera mycket från motor och skrov, men de flesta är utformade med regelbunden kontakt underhåll i åtanke. Ta bort pluggarna från en flygmotor är mycket lik att ta bort dem från en bilmotor, den främsta skillnaden är att många flygplan använder tråd-på tändkablarna istället för bil-stil plug-ins. För att ta bort gängade tändkablarna, helt enkelt skruva dem från Plug slutar köpa 2

Drop tändstiften -. Elektrod-end ner - i dina murare burkar. Sänk dem noga så att du inte skadar sniglarna. Du kanske behöver två eller fler burkar att hålla pluggarna. Häll din nafta lösningsmedel på burkarna till ett djup av ungefär en tum, eller tillräckligt för att täcka pluggen gängor. Försök att undvika att hälla vätska över toppen på pluggarna. Låt dem sitta i lösningsmedlet i 30 minuter.
3

Avlägsna pluggarna från lösningsmedlet. Du kan låta dem lufttorka, men du kan torka dem i sekunder med lufttillförseln från sandblästring setup. Vid denna punkt, bör kolet på pluggarna vara mjuk nog att ta med bakning media soda blästring.
4

Fyll din sandbläster tratt med bakpulver och utlösa sandbläster att rensa eventuell kvarvarande sand från systemet. Vrid sandblästring tryck upp till mellan 150 och 200 psi.
5

Håll kontakten tips om tre till fem inches från elektroden och spraya ner det med bakpulver. Vrid pluggen för att rengöra runt elektroden spetsen och marken remmen. Du kan ta bort envisa sotavlagringar genom lätt skrapning dem i slutet av din pistol eller en koppartråd borste. Fortsätt sprängning pluggen tills den är fri från all missfärgning och kol. Upprepa med dina kvarvarande pluggar.
6

Fyll din soppa kastrull med vatten och placera den på en elektrisk spis att koka. Släpp pluggar en i taget i vattnet för att lösa upp bakpulver. Det är där hela processen kommer tillsammans. Mekanik har sandblästring tändstift för år, men sanden tenderar att fastna inne i pluggen och leda till senare nedsmutsning. Bakpulver löser sig i vatten, men det är inte aggressiv nog att ta bort riktigt hårda kolavlagringar utan mjukgörande med ett lösningsmedel som nafta.
7

Dry pluggarna med tryckluft och installera dem i motorn i omvänd ordning mot demonteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74690.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.