Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur installerar jag en oljepump i en 1995 F-350 motor?

Ford F-serien inkluderar pickup lastbilar i olika storlekar. F-350 är en full-size pickup som är klassificerad som en 1-tons lastbil, även om dess faktiska bärighet är mycket större. En 1995 Ford F-350 har flera val av motorer, med de vanligaste är en 8-cylindrig 7,3-liters dieselmotor. Oljan pumpen i detta fordon är fäst till botten av motorblocket. Oljepumpen installationen kräver också att du tappa ur oljan från motorn. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Se till att motorn är helt kall för att undvika skador från het olja. Placera ett uppsamlingskärl under motorn olja och ta bort drain bolt på oljetråget med en hylsnyckel. Låt oljan rinna ut i avloppet pan och ersätta avloppet bulten. Förvara oljan för senare användning.
2

Ta bort fästbultarna för oljetråget med en hylsnyckel och koppla bort oljetråget från botten av motorn. Lossa oljeupptagning röret från oljepumpen.
3

Avlägsna bultarna som fäster oljepumpen till botten av motorn med en hylsnyckel. Demontera oljepumpen från motorn och kassera packningen oljepumpen.
4

Montera en ny packning till den nya oljepump och montera den nya oljepumpen till botten av motorn. Dra åt bultarna till 14 foot-pounds med en momentnyckel. Fäst röret olja pickup till oljepumpen.
5

Montera oljetråget och fästa bultarna med en hylsnyckel. Byt olja som du tidigare dräneras från motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74691.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.