Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en oljepump på en 2004 Jeep Liberty

Den Jeep Liberty är en kompakt sport utility vehicle som tillverkas av Chrysler under dess Jeep Marque. Den 2004-modellen har ett val av flera olika motorer, såsom en 4-cylindrig, 2,4-liters motor. Oljan pump för denna motor är fäst till botten av motorblocket ovanför oljetråget. Ersättningen av oljepumpen kräver också avlägsnande av flera andra komponenter för att komma till oljepumpen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats Review verktyg 6793 Review verktyg C-4685-C2
Shop rag
Packning sealer Review verktyg 6792
Främre vevaxeltätning

Visa mer instruktioner
1

Koppla loss kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Detta hindrar dig från att starta motorn när du byter oljepump. Ta bort fästbultarna för kamremmen täcka och ta bort locket kamremmen. Koppla kamremmen från dess remskiva. Ta oljetråget fästskruvarna och koppla bort oljetråget.
2

bort vevaxeldrevet med verktyg 6793 och C-4685-C2. Koppla bort vevaxeln nyckel med en hylsnyckel och lossa slangen oljeupptagning från oljepumpen. Ta bort fästbultarna för oljepumpen. Koppla bort oljepumpen och ta bort den främre vevaxeltätning.
3

Rengör monteringsytorna för oljepumpen med en trasa. Applicera packningen sealer till den nya oljepumpen s monteringsytan och installera den nya packningen på oljepumpen. Passa rotorn lägenheter av oljepumpen med rotorn lägenheter på vevaxeln. Anslut oljepumpen till motorblocket med en hylsnyckel.
4

Montera en ny packning främre vevaxel och anslut vevaxeln nyckeln. Montera vevaxelns kedjehjul med verktyget 6792 för att se till att du ställer in kedjehjulet till rätt djup. Den kamaxelhjulet kan skada din kamrem och motorn om du inte installerar den på rätt sätt.
5

Fäst pickup röret till oljepumpen. Anslut oljetråget till motorblocket med en hylsnyckel och installera transmissionsremmen. Sätt tillbaka transmissionskåpan bälte bak och anslut kabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74708.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.