Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter oljepump på en 1989 Ford Econoline F-150

Ford Econoline är en serie full storlek passagerar-och skåpbilar last. F-150 beteckningen indikerar att fordonet har en nominell lastkapacitet på minst 1/2 ton. Den vanligaste motorn i en 1989 Ford Econoline F-150 är en 8-cylindrig 5,0-liters motor. Oljepumpen på denna motor är placerad på toppen av motorn nära fronten. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Motorolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla loss bultarna från oljetråget med en hylsnyckel. Avlägsna oljetråget från motorn. Lossa inloppsröret från oljepumpen och koppla bort skärmen församling.
2

Ta bort fästbultarna från oljepumpen med en hylsnyckel. Dra oljan axeln pumpdrivning från kroppen av oljepumpen. Koppla bort enheten oljepumpen från distributören uttaget och kasta sin packning.
3

Fyll i in-och utlopp i den nya oljepumpen med motorolja och vrid oljan axeln pumpdrivningen att distribuera oljan genom pumpen. Passa oljan axel pumpdrivning med distributören axeln genom att vrida oljan axel pumpdrivning behov. Sätt olja axeln pumpdrivning i distributören uttaget. Placera den nya packningen på pumphuset och sätt oljan axel pumpdrivning i pumphuset.
4

Anslut bultar till oljepumpen och dra dem till mellan 22 och 32 ft lbs. med en momentnyckel.
5

Installera silaggregatet för oljepumpen med en hylsnyckel och montera inloppsröret för oljepumpen. Montera oljetråget och fästa fästskruvarna med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74712.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.