Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Momentväxlar FAQ

Automatiskt automatiska växellådor använder en momentomvandlare för att överföra vridmoment mellan vevaxel och växellådans ingående axel . Momentomvandlaren kopplar vevaxeln och överföring för att tillhandahålla vätskekoppling och vridmoment multiplikation. Vilka är momentomvandlaren Components ?

Omvandlarens väsentliga komponenter är pumphjulet , turbinen , statorn och låskopplingen . Omvandlaren är fylld med automatisk transmissionsolja , vilket är nyckeln till att överföra energi mellan motorn och transmissionen medan utjämning kraftiga vibrationer . Hur en momentomvandlare Operate Addera ?

pumphjulet drivs av motorns vevaxel . Som det snurrar , skövlar debitera fluiden , vilket i sin tur driver turbinen . Turbinen är monterad på och driver växellådans ingående axel . Statorn är monterad mellan de två, förändra flödet av transmissionsolja tillbaka till pumphjulet som den kommer ut från turbinen . Detta ger en funktion vridmoment multiplikation , maximera mängden ström skickas till transmissionen .
Vad gör den låsningskopplingen göra?

Momentomvandlare s sekundära funktion är som ett lock- up koppling . När fordonet cruising med en konstant hastighet , turbinen och pumphjulet sväng vid nästan samma hastighet . Vridmomentet multiplikation funktionen inte längre är tillämpligt , så det låsningskopplingen ingriper för att låsa pumphjulet till turbinen . Momentomvandlaren fungerar då som en direkt koppling mellan motor och drivlina .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74721.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.