Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en oljepump i en 1995 Dodge Ram

Dodge Ram är en serie av full-size pickup lastbilar som tillverkas av Dodge division av Chrysler-koncernen sedan 1981. 1995 års modell hör till den andra generationen av Dodge Rams, som omfattar 1994 till 2001 modeller. Den vanligaste motorn i 1995 Dodge Ram är en åtta-cylindrig 5,2-liters. Oljepumpen för detta fordon fäster den bakre ramlageröverfallet och är åtkomlig från undersidan av fordonet. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Motorolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

tillåta fordonet att sitta över natten för att säkerställa att oljan är kall. Placera ett uppsamlingskärl under oljeavtappningsskruven och ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel. Låt oljan rinna ut i avloppet pan ersätta därefter avtappningspluggen.
2

Lossa fästskruvarna för oljetråget med en hylsnyckel och ta bort oljetråget. Lossa skruvarna för oljepumpen locket och koppla bort locket oljepumpen. Ta bort fästbultarna för oljepumpen och lossa oljepumpen från bakre lagerhuset.
3

Fyll rotorhålighet den nya oljepumpen med motorolja att fylla pumpen. Håll den nya oljepumpen i läge på det bakre lageröverfallet. Dra åt bultarna till 95 tum-pounds med en momentnyckel.
4

Byt oljepumpen täcka och dra åt bultarna till 30 foot-pounds med momentnyckel. Sätt tillbaka oljetråget med hylsnyckel.
5

Fyll motorn med olja och starta bilen. Kontrollera att inga oljeläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74729.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.