Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Metric Bolt Täthetskrav specifikation

Oavsett vilken typ av bult, den täthet som en bult kräver - är nödvändig för att använda en bult korrekt - dess vridmoment. Vridmomentet på en bult kommer att variera beroende på ett antal faktorer, vilket kan göra att hitta vridmoment specs lite svårt. Men det finns många sätt att ta reda på vad vridmoment specifikationer för en viss bult. Torque

När man talar om tätheten av en bult, är man hänvisar faktiskt till kolvens vridmoment. Vridmomentet är den kraft som krävs för att rotera ett objekt, som en blixt, runt en vridpunkt. Med skruvar, är det vridmoment mängden skärpa det kräver så att bulten och vad bulten är säkrad till inte är skadade.
Metric Bultar vs SAE Bultar

Det finns två huvudkategorier av bultar: SAE bultar, som är dimensionerade med deras diameter, gänga och längd och mäts i inches, och metriska bultar, som är dimensionerade med deras diameter, avstånd mellan trådarna, och längd och mäts i millimeter. SAE eller amerikanska skruvar används i Amerika, metriska skruvar används i de flesta andra länder. När du tittar på en bult vridmoment specifikation diagram, är det viktigt att kontrollera diagrammet för huruvida den speciell är för SAE eller metriska bultar, eftersom deras vridmoment specs inte kommer att vara samma.
Bolt grader

Inte alla bultar är desamma. Bultar är gjorda av olika material som ger dem olika styrkor, användningsområden och möjligheter. Alla bultar har en grad, som anger styrkan av en bult och vilket material den är gjord av. Vanligtvis betyget är stämplat på bultens huvud, men metriska skruvar är ibland omärkta. Högre kvalitet bultar har högre vridmoment.
Vridmoment specifikationer
p Det finns många diagram tillgängliga på nätet som kommer att ge en grov uppskattning av en bult vridmoment specs baserat på dess storlek och klass, men alla dessa sjökort är ungefärliga. Vridmomentet hos en bult kommer att variera beroende på tillverkaren och andra faktorer, till exempel huruvida bulten är smord eller torr. Det finns många tillfällen då veta exakt bult specs är viktigt, till exempel hindra en blixt från brott eller ett material från skevhet. I dessa fall kontakta leverantören av bultarna för sina specs eller letar efter ett diagram som är särskilt utformade för ett visst märke av bulten är mycket viktigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74734.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.