Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Byt bränsletrycksregulatorn på en Celica

Toyota har använt Celica namn för en rad olika sedaner sedan 1970. Den senaste versionen av Celica är en 3-dörrars halvkombi som var i produktion 1999 till 2006. Dessa fordon har 4-cylindrig, 1,8-liters motor med multi-port bränsleinsprutning. Den bränsletrycksregulator i en sen modell Celica fäster bränslefiltret och är tillgänglig med en lucka under baksätet. Bytet av bränsle tryckregulatorn i en Toyota Celica kräver också avlägsnandet av bränslet pumpenheten. Saker du behöver
Hylsnyckelsats Review verktyg SST 09.631-22.020
Visa fler instruktioner
1

Öppna tanklocket att lätta på trycket i bränsletanken . Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att undvika att motorn startas av misstag. Ta bort baksätets sittdyna och lossa skruvarna på tjänsten kåpa. Ta bort locket tjänsten hålet.
2

Lossa elledningar till bränslepumpen montering. Kapa bränsle utlopp från bränslepumpen konsol med verktyg SST 09.631-22.020. Ta bort fästskruvarna för bränslepumpen fästet med en hylsnyckel och lossa returslangar från bränslepumpens konsol. Dra montering bränslepumpen ur bränsletanken.
3

Avlägsna stödbränsle sug från bränsletrycksregulator med en hylsnyckel och dra regulatorn bränsletrycket från bränslefiltret. Avlägsna och kassera O-ringen för bränsle tryckregulatorn.
4

Coat den nya O-ringen med ett tunt lager av bensin och montera den på den nya bränsletrycksregulator. Montera regulatorn bränsletrycket till bränslefiltret och installera stödbränsle sug.
5

Montera aggregatet bränslepumpen i bränsletanken och anslut returslangarna till bränslepumpen fästet. Fäst skruvarna till bränslepumpen fästet och anslut röret bränsle utlopp till bränslepumpen konsol med verktyg SST 09.631-22.020.
6

Fäst elledningar för bränslepumpen montering. Sätt tillbaka locket tjänsten hålet och skruva fast fästskruvarna för locket med en hylsnyckel. Montera baksätets sittdyna och anslut den negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74735.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.