Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Varför använda clips bromsledningen

Bromsarna i de flesta fordon , utom stora lastbilar och liknande, drivs hydrauliskt - det är , genom trycket av ett arbetsmedium . Denna vätska transporteras i ledningar som körs under karossen , och dessa rader fast på bilen med clips bromsledningen . Vad är en bromsslang klipp?

Bromsledningen klipp är små metallklämmor , vanligtvis gjutna eller stansade ur plåt eller , allt , av plast . De har en halvcirkel depression i dem för att rymma den relativt lilla omkrets av bromsledningen . Det finns två hål på vardera sidan om denna depression . Dessa match med hål i undersidan av karossen ram , med små skruvar som används för att fästa clipsen och bromsledningen till karossen
Orsak 1 : . Mekanisk påfrestning

Bromsledningar är ofta gjorda av metall , och är semi- flexibla. Icke desto mindre , är botten av en bil till en fientlig miljö. Bromsledningen clips skyddar brytlinjen genom att hålla den från hängande under botten av bilen , där det kunde få fastnat på skräp eller terräng . De skyddar också linjen från onödig stress som skulle införas genom att låta linjen att bara hänga under bilen , vilket skulle kunna dra loss dess kopplingar i vardera änden .
Orsak 2 : korrosionsskydd

genom att hålla bromsslangar upp mot undersidan av bilen , bromsledningen klipp utför en sekundär tjänst genom att hålla dem från att få så caked i vägsalt och vatten som de annars skulle . Detta hjälper till att förhindra otillbörlig korrosion .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74753.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.