Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort spridarna på en 2004 Dodge Diesel

Dieselmotorer är mer vanligt förekommande på större lastbilar. Den standard motor i en 2004 Dodge Ram 2500 är en sexcylindrig, 5,9-liters turboladdad dieselmotor. Denna motor använder en högtrycks bränsleinsprutning system för att leverera bränsle till motorn. Bränsleinjektorerna på 2004 Dodge dieselmotor är placerade på toppen av motorn. Borttagning kräver ett speciellt verktyg. Du kommer också att behöva ta bort bränslet i bränsleledningarna innan du byter spridare. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel Review verktyg 9015 Review verktyg 9010-2004
Visa fler instruktioner
1

Lossa bleed bulta på bränsleskenan med en hylsnyckel. Skjut bränslet primer på bränsle överföring pumpen tills bränslet kommer från avluftningsventilen inte längre har luftbubblor. Dra åt bleed bult till 72 tum-pounds med en momentnyckel.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln genom att lossa terminalen muttern med en hylsnyckel. Detta kommer att oavsiktliga utsläpp av bränsle som du tar bort bränsleinsprutarna. Koppla bort ventilkåpan med en hylsnyckel och dra loss bränsleledningarna från bränslespridare. Addera 3

Ta bort låsmuttern för högt tryck bränsle kontakt på varje insprutare. Koppla högtryck kontakterna från spridarna med verktyg 9015.
4

Koppla avgas vipparmarna med en hylsnyckel. Ta bort fästmuttrarna från solenoiden tråd, som ligger på toppen av bränslespridare. Koppla bort hold-down klämbultarna på insprutare. Avlägsna rocker-huset bult med en hylsnyckel.
5

Anslut den nedre halvan av monteringsniten på verktyget 9010-2004 till mitten av bron för ventilkåpan. Anslut den övre halvan av monteringstapp på verktyget 9010-2004 till den nedre halvan av monteringsniten.
6

Anslut handtaget av verktyget 9010-2004 till monteringsniten på verktyget. Dra åt muttern på verktyget för att löst ansluta handtaget till monteringsniten. Anslut den nedre halvan av höljena på specialverktyget till sidorna av bränsleinsprutaren. Anslut den övre halvan av höljena till chefen för verktyget handtaget.
7

Skjut kvarhållande hylsan över den vridbara handtaget av verktyget 9010-2004. Tryck handtaget av verktyget nedåt för att tvinga bränsleinsprutarna ur cylinderhuvudena. Ta bränsleinsprutarna från topplocken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74758.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.