Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter tändningen på en 1999 Pontiac Grand Prix

The 1999 Pontiac Grand Prix (tillgänglig som en tvådörrars coupe eller en fyra-dörrars sedan) har typiskt en sexcylindrig 3,8-liters motor. Syftet med tändmodulen är att styra den elektriska strömmen till tändstiften. Tändmodulen i 1999 Pontiac Grand Prix är på toppen av motorn. Förfarandet för att ersätta tändmodulen är liknande för alla Pontiac Grand Prix modeller med en 3,8-liters motor gjorda 1997 och 2000. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Marker
Märktejp
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln för den negativa batterikontakterna med en hylsnyckel. Detta kommer att minska risken för elchock vid byte tändningen församling.
2

Label ledningarna till tändstiften med tejp för att underlätta installationen av den nya tändmodulen. Du måste återansluta tändkablarna till sina rätta platser på tändningen församling. Koppla loss tändkablarna från tändspolarna.
3

Lossa fästskruvarna för tändspolarna med en hylsnyckel och dra tändspolarna från tändmodulen. Ta bort fästen för tändmodulen och koppla bort den från motorn.
4

Montera tändspolarna till nya tändmodulen och dra åt fästskruvarna för tändspolen. Dra åt skruvarna till 40 tum-lbs. med en momentnyckel.
5

Anslut tändkablarna till tändspolarna enligt de etiketter du gjorde i steg 2. Fäst kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74766.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.