Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du sätter Distributören på en 1985 Camaro 2,8 Med en V-6 motor

Distributören på 1985 Chevrolet Camaro är den viktigaste komponenten att tändstiften får sin spänning från. Distributören levererar också rätt tändföljd till tändstiften för att hålla motorn i tid. Kugghjulen på botten av fördelaraxeln vrids av kamaxeln. Eftersom kamaxeln vänder fördelaraxeln, vänder fördelaraxeln rotorns insida fördelarlocket. Rotorn roterar sedan insidan av fördelarlocket och levererar tändstift med rätt mängd spänning för att hålla motorn tidsinställda. Saker du behöver
Skiftnyckel
Marker
Phillips-head
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park 1985 Chevrolet Camaro i en säker arbetsmiljö område och öppna huven. Stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen.
2

Lyft huven och stötta på plats. Lokalisera fördelarlocket nära baksidan av motorn. Samtliga tändstift kablar är fästa till toppen av fördelarlocket.
3

Markera en rak linje på den främre sidan av fördelarlocket med en markör. Märk också en annan rak linje på den främre sidan av fördelarlocket basen direkt under den andra linjen. Detta kommer att hjälpa dig att komma ihåg den exakta inställningen av distributören innan du flyttar den.
4

Lossa håll-skruvarna på undersidan av fördelaren med en Phillips-skruvmejsel.

5

Ta distributör med båda händerna och vrid medurs för att dra in timing. Vrid fördelaren moturs för att flytta fram tidpunkten. Var noga med att göra korta svängar när du vrider på distributören. När distributören är klockad till din böjelse, skruva fasthållaren skruvar ner tätt med Phillips-skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74768.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.