Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Beskrivning av cylindertoppen Ventiler

topplocket ventiler är en kritisk komponent i en motor . Dessa ventiler reglerar intaget av bränsle luftblandningen från bränslesystemet och i avgaserna från förbränningsprocessen. Cylinderhuvud Ventiler

Ventilerna själva är enkla delar . Bearbetad ur ett enda stycke stål , påminner de långa stavar som blossar ut på botten i en lång cirkulär bas . Varje cylinder i en motor har minst två . En för intag och en för frånluft .
Ventilmekanism

flaskventiler drivs av armaturen . Ventilen tåget är en serie av lyftare , rullager vipparmar , stavar , fjädrar och en kamaxel . Kamaxeln svängar och ovala lober driva stavarna upp , luta vipparmarna som trycker ventilen öppen . Eftersom kamaxeln fortsätter att vända , fjädrar på ventilen och stänger återgår till sitt ursprungliga läge och ventilen stänger .
Flaskkran Justering

Varje tillverkare och modell av motorer , har sina egna krav för att justera eller reparera ventiler . Särskilda verktyg för att komprimera ventilfjädrar och justera lash krävs . Eftermarknad verktyg och tåg ventil är en stor del av motorns uppbyggnad community .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74787.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.