Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Insprutningsmunstycken i 1ZZ FE

Den 1ZZ-FE är en fyrcylindrig 1,8-liters motor som är vanligast på Toyota fordon tillverkade från 1999 till 2005. Denna motor använder sekventiell bränsleinsprutning, vilket kräver bränsleinsprutarna att leverera bränsle till motorn under högt tryck. Bränsleinsprutarna för en 1ZZ-FE motorn är på toppen av motorn, och är åtkomliga från motorrummet. Ersättningen av bränsleinjektorerna i denna motor kräver avlägsnande av ytterligare motorkomponenter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
symaskinsolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort säkringen bränslepumpen från säkringsdosan under instrumentbrädan. Starta motorn och låt motorn stanna. Dra runt motorn för att säkerställa bränsleledningarna är tomma och byt säkring bränslepumpen. Koppla bort kabeln från den negativa batteripolen för att förhindra att batteriet gnistor under bränsleinjektorn ersättare.
2

Lossa locket för nr 2 topplocket med en hylsnyckel. Lossa vakuumslangen och bränsle röret från bränsleledningen. Lossa de elektriska anslutningarna från bränslespridare.
3

Lossa bränsleslangen från spridarna och lossa spridarna från motorn. Ta bort distanserna från topplocket och dra bränsleinjektorerna bort från bränsleröret. Kassera O-ringen och genomföring för bränsleinsprutarna.
4

Coat de nya O-ringarna och genomföringar med ljus maskin olja innan du installerar dem på de nya bränslespridare. Coat monteringsytorna på bränsleröret med symaskinsolja. Installera de nya bränsleinjektorerna in i bränsleröret genom att vrida dem på plats så att de elektriska kontaktdonen vetter bort från bränsleröret. Coat insprutarnas hålen i topplocket med tunn maskinolja.
5

Montera distanserna och anslut bränsleledningen till topplocken. Efterdra alla skruvarna för bränsleslangen till 14 foot-pounds med en momentnyckel. Fäst bränsleledningen och PCV slangen till bränsleslangen. Anslut locket till nr 2 topplocket och dra åt dess bultar till 7 foot-pounds. Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74799.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.