Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en injektor på en 6.2L Diesel

General Motors gjorde en åtta-cylindrig 6,2 L dieselmotor från 1982 till 1993. Det var en valfri motor som var vanligast på större pickup lastbilar. De bränsleinsprutare till denna motor är på toppen av motorn, och varje injektor sänder bränsle till en cylinder i en specifik sekvens. Huvuddelen av arbetet med att installera en bränsleinjektor i en 6,2 L motor att ta bort bränsleledningarna så att du kan ta bort det gamla insprutare. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
GM del nej. J-29.664-1
Små tygstycken
GM specialverktyg J-29873
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att hindra någon från att starta motorn under förfarandet. Ta bort klämman på bränsle returledningen, och lossa linjen bränslereturledningen från bränslespridare.
2

Ta bort fästet luftrenaren från ventilkåpan med en hylsnyckel. Koppla konsolen vevhuset ventilator. Lossa bränsleledningarna från sekundära bränslefiltret adaptern och koppla bort den sekundära filtret adaptern. Spänn fast slangen på vakuumpumpen och flytta pumpen åt sidan för att komma till bultar för insugningsröret. Lossa bultarna insugningsröret och ta bort insuget från motorn.
3

Täck motorn med GM del nej. J-29.664-1 att skydda den öppna motorn från skräp. Lossa klämmorna på bränsleinjektom linjer från vävstolen parentes. Ta bränsleinsprutaren linjerna från injektorn munstycken och mössor plats över munstyckena.
4

Lossa injektor linjer från injektorn pumpen. Anslut de öppna ändarna av bränsleledningarna med ren trasa för att förhindra förorening av bränsleledningarna.
5

Ta bränsleinsprutaren från motorn genom att vrida 30 delen mm Hex av bränslespridare moturs med GM specialverktyg J-29873. Kassera packningen för insprutare.
6

Installera en ny insprutare och packningen genom att vrida 30 delen mm Hex av injektorn medurs med GM specialverktyg J-29873. Dra injektorn till 50 foot-pounds med specialverktyg och en momentnyckel.
7

bort tyget från ändarna av bränsleledningarna och Anslut bränsleledningarna till spridarna. Dra åt låsmuttern för bränsleledningen till 20 foot-pounds med en momentnyckel. Slutför installationen av insprutare genom att utföra steg 1 till 3 i omvänd ordning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74806.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.