Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en ny injektor med en 4.9L Ford

Den senaste användning av en 4,9-liters motor i Ford fordon är i F-150 pickup lastbilar tillverkade 1987-1996. Detta är en sexcylindrig bensinmotor, vilket kräver bränsleinsprutarna att leverera bränsle till motorn under högt tryck. Installationen av ett nytt bränsle injektor för en 4,9-liters Ford motor kräver att du tar bort hela enheten bränslefördelningsröret. Detta förfarande är i allmänhet samma för alla Ford lastbilar med en 4,9-liters motor som gjorts sedan 1987. Saker du behöver
Hylsnyckel
MFI Manometer T80L-9974-A
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln på negativa batteripolen med en hylsnyckel för att minska risken för en gnista vid byte av bränslespridare. Öppna tanklocket på bränsletanken för att lätta på trycket i tanken. Ta bort locket för bränslet tryckbegränsningsventil på bränsleledningen och anslut MFI Manometer T80L-9974-A till ventilen. Öppna tryckmätaren för att avlasta trycket i bränsleledningarna och byt ut ventilkåpan.
2

Lossa övre aggregatet insugningsröret från motorn med en hylsnyckel. Ta bort fästbultarna för bränslefördelningsröret och koppla bort bränsleskenan från motorn. Koppla den elektriska kontakten för varje insprutare.
3

Rock bränslespridarens fram och tillbaka när du drar upp den och ta bränsleinsprutningsdonet från bränslefördelningsröret. Avlägsna och kassera skadade O-ringar från bränsleinjektom.
4

Coat de nya O-ringarna med ren motorolja och montera dem till den nya insprutare. Installera den nya insprutare i bränsleskenan genom att skaka den fram och tillbaka.
5

Fäst de elektriska kontakterna för spridarna, och installera bränsleskenan med hylsnyckel. Ersätt den övre insugningsröret och anslut kabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74832.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.