Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så ändrar Six-liters Power-Stroke Insprutare

Power Stroke är en turboladdad dieselmotor som Ford började tillverka 1994. Den 6,0-liters version av denna motor upp produktionen under 2003, och det var den främsta motorn i Ford Super Duty lastbilar fram till 2008. Motorn har bränsleinsprutning för att leverera specifika mängder bränsle till varje cylinder i en exakt ordningsföljd. Bränsleinsprutarna i en 6,0-liters Power Stroke Motorn är en del av oljan skenaggregatet, som du måste ta för att komma till spridarna. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Små pry Tool Review Snap-On SDMT440 Torx Tool Review Shop trasor
Motorolja Sida 3 olja järnväg guide bultar skiftnyckel
Vridmoment

Visa fler instruktioner
1

Koppla ur ventilkåpan med en hylsnyckel. Dra ur elkontakten från insprutare.
2

Ta vevhuset-to-head slang med en hylsnyckel. Lossa skruvarna som fäster oljan järnväg till motorn och ta bort oljan järnväg. Utdrag bränsleinsprutaren elkontakten från vipparmen bäraren med ett lämpligt pry verktyg.
3

Infoga butik trasor i hålen oljebytesintervaller i vevhuset. Demontera bulten för insprutare med en hylsnyckel och dra det fasthållande klämman från insprutare. Ta bränsleinsprutarna från oljan skenenheten med Snap-On SDMT440 Torx eller liknande verktyg. Detta är nödvändigt för att undvika att skada plasten delen av insprutare. Dra butik trasor från hålen oljebytesintervaller.
4

Mount nya koppar brickor och O-ringar till de nya bränslespridare och päls bränsleinsprutarna frikostigt med motorolja. Montera spridarna på brännolja järnväg och anslut fasthållaren klämmor. Dra åt fästskruven för bränsleinjektom till 24 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
5

Installera elektrisk kontakt för bränsleinjektom till vipparmen transportören med en pry verktyg. Applicera motorolja till bränsleinsprutaren för att smörja dess topp O-ringar.
6

Montera olja skena på toppen av sin bärare. Sätt en guide bult på vardera änden av den raka sidan av oljan järnväg, sedan in en tredje styrbulten i mitten av oljan järnvägens vågig sida. Tryck oljan järnväg i läge så att dess monteringsfötter är tätt mot olja järnvägens monteringsytan.
7

Montera fästskruvar i de sex återstående hålen i oljan järnväg och ersätta de tre styrbultar med montering bultar. Dra åt alla bultar till 10 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
8

Installera vevhuset-to-head slang. Dra åt bultarna för vevhuset-to-head församling till 60 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Anslut de elektriska kontakterna i bränsleinsprutarna. Byt ventilkåpan med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74841.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.