Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man lyfter en motor ur en lastbil

Det finns ett antal skäl för att helt ta bort en lastbil motor, inklusive renovering, byte och allmänna reparationer. Varje storlek och stil på motorn kommer att ha små skillnader, så den exakta processen för borttagning kommer att vara något annorlunda, men den grundläggande proceduren kommer att förbli densamma oavsett. Bilens bruksanvisning ger detaljerna för fästställena och eventuella modell-specifika verktyg som kan behövas. Proceduren kräver mer än en person att arbeta overhead vinschen eftersom motorns vikt gör det farligt för en person att hantera. Saker du behöver
skopor till Hylsnyckelsats
skruvnyckel som
platt skruvmejsel
Jack
Jack står
Overhead vinsch eller trissystemet

Visa mer instruktioner
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven och koppla bort den negativa batterikabeln. Ta bort fästbultarna från huven gångjärnen och ta bort huven från fordonet.
2

Placera en hink under kylaren dräneringsventil. Öppna ventilen med en hylsnyckel och dränera all fluid. Lossa kylarslangar och elektriska anslutningar från motorn.
3

Placera en hink under motorns avtappningsplugg. Ta bort pluggen och låt motorn oljan rinna helt.
4

Koppla alla sensorerna från motorn. Dessa kan omfatta, men inte begränsas till vevaxeln sensor, temperaturgivare, oljetryck sensor och gasspjällssensorn.
5

Lossa gasvajern. Koppla loss kabeln farthållare. Avlägsna markremmar kopplad till startmotorn och motorn.
6

Koppla bort startmotorn och generatorn. Flytta dem ur vägen eller ta bort dem från motorrummet beroende på deras placering och om de är obekväma för större projekt.
7

Hissa upp fordonets front och placera pallbockar under axlar för stabilitet. Koppla ur avgasrören och vevhusventilationen. Koppla bränsleledningar och bränslespridare. Ta spjällhuset och rör intag.
8

bort domkraften och lägre fordonet. Ta bort fläktkåpa, fläkt, vattenpump och vattenledningar. Koppla vakuumledningarna. Koppla bort eventuella ytterligare anslutningar.
9

Ta bort bultarna från motorns fästen. Beroende på vilken modell av motorn, kan det finnas var som helst från tre till sex monteringsbultar. Avlägsna momentomvandlare och alla banden.
10

Fäst overhead vinschen till motorn med hjälp av tunga kedjor och krokar. Höj motorn långsamt medan en person stabiliserar motorn för att hålla den från att skada någonting. När motorn är helt klart i motorrummet, sväng den åt sidan och sänk ner den till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74855.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.