Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ställa tändningen på en 1980 Corvette

Du kan maximera kraften och bränsleeffektivitet din 1980 Chevrolet Corvette genom att justera tändningen till rätt inställning. Tändningen bestämmer när en gnista kan starta i Corvette förbränningsmotorn. Tändinställningen för 1980 Chevrolet Corvette bör sättas till 12 grader för automatisk och manuell modeller transmission, men tändningen är inställd på en annan tomgång för varje sändning. Den 12-graders tändinställningen används på 5,7-liters V-8 motor. Var noga med att inte störa andra rörliga delar på motorn när du ställer in tändningen. Saker du behöver
Timing ljus
varvräknare
Wrench
Visa fler instruktioner
Ställa tändningen på en 1980 Chevrolet Corvette
1

Sätt i nyckeln i tändningslåset för din Corvette och starta motorn. Stäng av alla tillbehör, inklusive radio och luftkonditionering /värme.
2

växellådans till "Neutral" och ställ in nödbromsen. Ta motorn till en tomgång på 700 rpm om din bil har en automatisk växellåda eller 800 rpm om din bil har en manuell växellåda.
3

Öppna huven och anslut stroboskop och /eller varvräknare till Corvette batteri, Nr 1 tändstiftet och den huvudsakliga remskivan
4

Observera där tidpunkten markeringen på remskivan falls -.. rätt timing är 12 grader

5

Lossa bulten distributören Lockdown med din nyckel. Den lockdown bulten ligger vid basen av distributören bostäder.
6

Koppla ur vakuumslangen som är ansluten till distributören bostäder. Det finns många slangar anslutna till och runt din motor men du ska bara ta bort slangen ansluten till distributören. Detta gör att du kan ställa in tändningen.
7

Rotera distributör med handen tills inställningsmärket drivor till 12 grader.
8

Drag skruven distributören lockdown med din nyckel när du har ställt in tidtagning till 12 BTDC. Återanslut dammsugarslangen du bort tidigare från distributören bostäder. Ta tidpunkten ljus och /eller varvräknare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74890.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.