Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter kamremmen på en 2003 Ford Focus

Ford startade produktionen av Ford Focus 1999. De modeller tillverkade från 1999 till 2007 var den första generationen av denna serie. Standarden Motorn i 2003 års Focus har fyra cylindrar och en cylindervolym på 2,0 liter. Kamremmen på detta fordon synkroniserar rörelser mellan vevaxeln och kamaxeln. Spänningen på transmissionsremmen är en kritisk faktor för dess installation. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
8mm insexnyckel
Momentnyckel
1/8-tums borr
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Koppla bort den negativa batteripolen med hylsnyckel. Vrid spännaren drivremmen medurs för att minska spänningen på tillbehöret drivremmen. Ta bort drivremmen. Koppla spännaren med en hylsnyckel. Ta bort locket kamremmen.
2

Lyft och stöd bilen på pallbockar. Ta bort höger framhjul med en rörtång och koppla rätt stänkskydd. Demontera remskivan för vevaxeln.
3

Vrid vevaxeln medurs för att rikta inställningsmärkena på vevaxeln och kamaxeln dreven. Lossa spännaren bulten på kamremmen med en hylsnyckel. Vrid spännaren moturs 1/4 varv med en 8 mm insexnyckel. Placera en 1/8-tums borr i hålet på kamrem spännaren att hålla remspännaren på plats. Demontera kamremmen.
4

Installera den nya kamremmen på vevaxeln genom att förfara på ett moturs. Avlägsna borret ur hålet i kamremmen spännaren. Vrid vevaxeln medsols två varv så att inställningsmärkena justera igen. Dra åt spännare skruven för kamremmen till mellan 15 och 22 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Montera vevaxelns remskiva med en hylsnyckel och dra åt fästskruven till mellan 81 och 96 fot -pounds. Anslut den högra stänkskyddet och höger framhjul. Sänk fordonet och sätt på locket kamremmen. Installera tillbehör spännaren drivremmen och montera drivremmen. Fäst kabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74905.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.