Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Lace Motorcykel Hjul

Lacing motorcykel hjul är delvis mästare hantverk och delvis svart konst. Bra hjul byggare kan snöra ett hjul perfekt i en halvtimme. Lacing alla motorcykel hjul i grunden handlar om samma uppsättning patientens färdigheter. Skillnaden mellan hjulen är i detaljerna i varje enskilt hjul. Ett centralt begrepp för att förstå om snörning hjul är att du alltid kommer att arbeta med två lite olika typer av ekrar. Hälften av ekrar i ett hjul kommer att vara något längre än den andra hälften. Detta är hur man spetsar en 21-tums bakhjul för en Harley-Davidson motorcykel. Harley kallar de två slagen av ekrar övre och nedre ekrar rad. Saker du behöver
Hub
Rim
Ny talade satt inklusive bröstvårtor
Spoke skiftnyckel
Shop manual
Visa fler instruktioner
1

Rensa en tre-mul-kvadrat utrymme på ett bord. Sätt navet på bordet med den breda flänsen (bromsskiva) nedåt.
2

Infoga en talade i varje hål i den undre raden av hål på toppen av navet att börja bygga navet montering. Center kanten över denna navenhet med ventilspindeln hålet uppåt.
3

Placera osammanhängande slutet av varje undre raden navenhet talade i fälgen hålet som är vinklad till korrekt acceptera talade på den övre halvan av fälgen mittlinjen. Sätt resten av den undre raden ekrar i var fjärde fälg hål.
4

in den första övre raden talade in navaggregatet. Vinkla talade moturs så att den korsar fyra nedre raden ekrar. Denna eker måste ange kanten hålet till höger av ventilskaftet hålet
5

Sätt övriga övre raden ekrar i var fjärde återstående hål ovanför kanten centrumlinje.
6 < p> Vrid delvis monterade hjulet över så att bromsskivan är vänd uppåt. Infoga något lägre raden talade i navet. Vinkla talade medurs och sätt in den andra änden av den talade i fälgen hålet som naturligt accepterar det.
7

in varje av de återstående nedre raden ekrar i navet, vinkeln varje medurs och sätt vardera i fälgen.
8

Infoga någon övre raden talade in i navet, vinkla den moturs och för in den andra änden till lämplig fälg hålet. Installera alla återstående övre raden ekrar.
9

Dra alla talade nipplar till 40 till 50 tum-pounds av vridmoment med en eker skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74909.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.