Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så att ta isär Harley chockar

Harley-Davidson insisterar på att endast stötdämpare på sina Softail modeller kan tas isär. Alla andra Harley stötdämpare måste bytas som en enhet. Harley säljer en Softail sänkningssats som kräver att du isär de Softail stötdämpare. Och Progressive Suspension säljer en press som hjälper till med demonteringen av Softail chocker. Det är också möjligt att improvisera liknande pressar. Faktisk demontering av chocker är enkel och okomplicerad. Saker du behöver
Rena trasor sälja Grease Remover Review Progressive Suspension chock verktyg eller hydraulisk press
block trä (för hydraulisk press) katalog mekaniker eller tandläkare plocka
Vise
Aluminium skruvstyckeback pads
Värmepistol
Låda skiftnycklarna
Show More Instruktioner
en

Rengör bakgaffeln änden av chock nära chock kapseln tätningen så grundligt som möjligt med fett remover och rena trasor.
2

Placera den platta änden av chocken kapseln på träblock eller block om du demonterar chocken på en hydraulisk press. Lämna två inches utrymme mellan slutet av den hydrauliska kolven och toppen av den långa ögat. Den långa ögat är staven som sträcker sig från slutet av chocken kapseln.
3

Placera den platta änden av chocken kapseln i kapselns behållare ringen och sänka mekaniska RAM tills den vidrör I slutet av den långa ögat om du använder Progressive Suspension verktyget.
4

ihop fjädern i kapseln genom att applicera tryck från den hydrauliska eller mekaniska bagge till toppen av den långa ögat tills chocken absorber hållarplatta droppar ner från låsringen.
5

Ta bort låsringen med en tandläkare plockning eller en mekaniker plockning.
6

Släpp mekanisk eller hydraulisk press på i slutet av den långa ögat från chocken verktyget eller hydraulisk press. Separera delarna när lång ögat är inte längre under tryck.
7

bort chock spjäll och våren plattaggregat från kapseln
8

Linje käftar ett skruvstäd med aluminium skruvstyckeback trampdynor. Placera aggregatet chock spjället i skruvstäd så lång ögat är fäst i städet käkarna.
9

Värm lång ögat och lång ögat låsmutter med en värmepistol för att lossa gänglåsning på montering . Lossa fjädern mutterskivan lås med en skiftnyckel och snurra muttern fyra eller fem gånger för avslut.
10

Skruva spjällaxeln från lång ögat fästet med en skiftnyckel. Ta bort fjädern plattan och låsmuttern från lång ögat mount.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74911.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.