Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning Överhettning i en 1,0 Chevy Sprint

Chevrolet Sprint har utformats med bränsleekonomi i åtanke. Tillverkaren utvecklat Sprint med bara en tre-cylindrig motor, medan tävlingen designa bilar med fyra cylindrar. Detta gav Chevrolet en fördel framför de utländska biltillverkarna för en stund som de kilade att utveckla fordon för att konkurrera. Om din Chevy Sprint har en överhettning problem, kan du felsöka det själv innan du tar den till din mekaniker, eventuellt spara lite pengar. Saker du behöver
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din Chevy Sprint är helt kall innan du börjar felsöka.
2 < p> Dra huvfäste och öppna den. Hitta kylaren framför motorn - den har en mössa på det som säger "radiator." Addera 3

Ta bort kylarlocket genom att fälla upp fliken tryckavlastning på toppen av locket och vrida locket moturs. Ställ locket åt sidan.
4

titt inuti radiatorn genom där locket fanns. Se till att vattennivån är på toppen. Din Sprint kan överhettas om det inte finns tillräckligt kylvätska i kylaren.
5

Starta Sprint motor. Se till kylarlocket är fortfarande av värmeelementet. Titta in i toppen av radiatorn och titta på kylvätska. Låt motorn värmas upp. När motorn är varm, bör vattnet i kylaren ner och sedan börjar cirkulera. Om du inte ser förändringen vattennivån eller börja cirkulera, är det ett tecken på att du har ett problem med din termostat. Termostaten är beläget i huslocket där den övre kylarslangen är ansluten. Du kan följa upp radiatorn direkt till detta hus. Om termostaten inte öppnar när motorn blir varm, då din Sprint motorn är säkert att överhettas. En dålig termostat är den vanligaste anledningen till att en Chevrolet Sprint kommer att överhettas.
6

Lyssna för kylfläkten att komma på. När motorn har uppnått en viss nivå av värme, kommer den elektriska kylfläkten kommit på att kyla ner motorn. Kylfläkten är monterad på baksidan av värmeelementet. Om fläkten inte tänds när motorn blir varm, då din Chevy Sprint motorn överhettas.
7

Kontrollera för läckage av kylvätska. Titta på marken under motorn. Titta på kylaren och alla slangar som kommer in och ut ur kylaren. Om du ser någon ånga eller läckage, är detta orsaken till överhettning problem. Byt ut läckande slangar eller läckande delar. Kylsystemet måste alltid vara trycksatt för att fungera korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74924.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.