Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 1992 Honda Accord DX Timing Belt

Honda Accord är en medelstor bil som Honda har tillverkat sedan 1976. 1992 års modeller i USA använder en fyrcylindrig 2,2-liters motorer. DX trim nivå har en mer kraftfull version av denna motor, men detta påverkar inte tidpunkten förfarandet bältet ersättare. Merparten av detta förfarande handlar säkerställa den nya kamremmen är korrekt installerad på vevaxeln och kamaxeln dreven. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
förseglad behållare för kylvätska
Ordet jack
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort kabeln från den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Vrid vevaxeln moturs för att rikta inställningsmärkena på kamaxel och vevaxel kugghjulen. Koppla bort stänkskyddet under motorn. Tappa ur kylvätskan i en behållare och försegla behållaren. Lossa elkontakten från farthållaren ställdon, och tryck ställdonet undan.
2

Koppla bort drivremmen från servopumpen. Ta bort fästskruvarna för pumpen med en hylsnyckel och skjut pumpen åt sidan. Avlägsna den elektriska ledningarna från generatorn och avlägsna ledningsnätet från ventilkåpan. Lossa bultarna för generatorn bort bältet generatorn enheten. Ta bort ventilkåpan och övre lock för kamremmen.
3

Stötta motorn med en domkraft, och koppla bort fästet sidan motorn med en hylsnyckel. Lossa mätstickan och oljestickan röret från motorn.
4

Lossa bulten på vevaxeln remskiva och ta bort vevaxelns remskiva. Avlägsna förseglingen på justeringsmuttern för kamremmen spännaren utan att lossa muttern. Koppla den nedre kåpan för kamremmen med en hylsnyckel. Sätt ett bultar från nedre kåpan till skaderegleraren armen för kamrem att hålla den på plats.
5

Lossa inställningsmuttern för kamrem och tryck remspännaren att lindra spänningen på balanseringsanordningen bältet. Dra åt justermuttern och koppla bort balansblock bältet.
6

Ta bort skruven i timing remsträckaren arm som du fast i steg fyra med en hylsnyckel. Lossa justeringsmuttern för kamrem, tryck remspännaren att släppa spänningen på kamremmen och dra åt justeringsmuttern. Demontera kamremmen och bältessträckare från motorn.
7

Vrid kamaxelhjulet medurs tills tidpunkten markeringen på remskivan i linje med timing märke på svänghjulet. Tidpunkten märket på framsidan balansaxel remskiva måste också anpassa sig till skåran i oljepumpen. Installera den nya kamremmen på dess remskivor och spännare.
8

Montera remskivan tillfälligt och lossa justeringsmuttern på kamremmen spännaren med ett varv med en hylsnyckel. Dra åt justerskruven igen och vrid vevaxeln moturs för att flytta fram sina remskiva med tre tänder. Lossa justeringsmuttern kamremmen spännaren igen, och dra den till 33 ft lbs med en momentnyckel.
9

Installera balansaxel remmen på sina remskivor och vrid vevaxeln moturs med exakt ett varv . Dra åt justermuttern på balansering remspänning till 33 ft lbs. med en momentnyckel. Ta vevaxelns remskiva med en hylsnyckel.
10

Montera bulten på kamrem justeraren arm med en ny bricka och dra åt den till 22 ft lbs. Anslut den nedre luckan på kamrem och dra åt fästbultarna till 9 ft lbs. med en momentnyckel. Montera vevaxelns remskiva och dra åt dess bultar till 159 ft lbs.
11

tillbaka oljestickan och oljestickan röret. Anslut sidan fäste för motorn med en momentnyckel och sänk domkraften. Montera det övre locket för kamrem och ventilkåpan med en hylsnyckel. Anslut drivremmen för generatorn och justera dess spänning. Anslut ledningsnätet till ventilkåpan och fästa elektriska ledningar till generatorn.
12

Anslut servopumpen och dess drivrem. Montera ställdonet farthållare, och bifoga dess elektriska kontaktdon och vakuumslangen. Fyll kylaren med kylarvätska och fäst stänkskyddet under motorn med en hylsnyckel. Fäst kabeln till den negativa batteripolen och starta motorn. Låt motorn gå på tomgång och se till att de drivremmar inte är bindande eller gnugga tillsammans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74926.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.