Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Cam Kedjehjul

Kammen dreven i en bilmotor likna runda kugghjul och allmänhet har djupa tänder för att upprätthålla konsekvent grepp om kamrem eller kedja, vilket tar bort dem kan vara en skrämmande uppgift. På grund av hur intensivt detta förfarande är för de flesta fordon, är det rekommenderat att andra serviceåtgärder skall utföras samtidigt medan de områden av motorn används. De viktigaste punkterna att tjänsten medan du har tillgång skulle vara kamremmen (särskilt i en störning motor) och vattenpumpen. Saker du behöver
Socket set (metrisk eller standard beroende på bilmärke) katalog Domkraft och pallbockar
Momentnyckel
Sprocket hållverktyg (eller motsvarande)
Show Fler Instruktioner
1

Höj din bil och stödja den på pallbockar, eftersom de flesta fordon kommer att kräva åtkomst från under motorn.
2

Koppla bort batteriets minuspol för att förhindra en elektrisk urladdning som kan orsaka brand.
3

bort den externa drivremmar eller serpentin bälte och lokalisera transmissionskåporna som är direkt bakom dem.
4

Ta transmissionskåporna och kamrem eller kedja från fordonet i enlighet med tillverkarens anvisningar. Eftersom det är starkt rekommenderat att byta kamrem, bör den nya remmen kommer med instruktioner som är specifika för din bil på ett säkert sätt ta bort den gamla.
5

Grip kedjehjulet med drevet håller verktyget enligt instruktioner. Om du inte har ett innehav verktyg, kan man bli genom att sätta in två bultar i ett förborrat metallstång. Bultarna bör ha ett utrymme mellan dem ungefär bredden av kedjehjulet ekrar och metallen bar bör ha tillräcklig längd för att ge tillräcklig hävstång mot ett starkt vridmoment. När du har ett verktyg på plats för att ge kontraproduktiva hävstång och hålla drevet på plats, ta bort drevet s monteringsbulten från dess nav.
6

Dra drevet från kamaxeln och upprepa proceduren på andra kedjehjulet vid behov. När du sätter tillbaka dreven och komponenter timing, är det viktigt att dra åt hjulbultarna med tillverkarens specifikationer med en momentnyckel. Om ditt fordon använder en kamkedjan, beakta tillverkarens rekommendationer angående kedjesmörjning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74927.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.