Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1993 Geo Metro Timing Belt Installation

Suzuki Cultus är en supermini tillverkas av Suzuki sedan 1983. Det marknadsförs under olika namn, inklusive Geo Metro i USA. I 1993 års modell hör till den andra generationen av detta fordon, och den amerikanska versionen har en tre-cylindrig 1,0-liters motor med en enkel överliggande kamaxel. Denna motor design använder en kuggrem för att hålla kamaxeln synkroniserad med vevaxeln. Du måste byta kamremmen på en 1993 Geo Metro vid 60.000 mil intervall. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kabeln från den negativa batterikontakterna med en hylsnyckel för att garantera att motorn startar inte. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Lossa bultarna för vevaxelns remskiva och ta bort vevaxelns remskiva.
2

Lossa kåpan för kamremmen med en hylsnyckel. Vrid vevaxeln medurs för att rikta inställningsmärkena på kamaxel och vevaxel kugghjulen. Koppla plattan, våren och våren spjäll för kamremmen spännaren. Ta spännaren kamremmen och kamremmen.
3

Placera bulten för kamrem spännare plattan i hålet på kamrem spännare. Montera spännare kamrem, och anslut våren och våren dämpare. Dra åt skruven på kamremmen spännaren för hand.
4

Vrid vevaxeln medurs om nödvändigt att justera inställningsmärkena på vevaxeln och kamaxeln växlar. Installera den nya kamremmen på vevaxeln och kamaxeln växlar så att pilen på de punkter kamrem i medurs riktning.
5

Vrid vevaxeln medurs två varv för att ta bort slacket på timing bälte. Se till att du ansluter inställningsmärkena på vevaxeln och kamaxeln växlar. Dra åt bulten på kamrem spännaren till 8 foot-pounds med en momentnyckel. Dra åt skruven på kamrem spännaren till 20 foot-pounds.
6

Byt kamremmen täcka och skärpa sina bultar till 8 foot-pounds med en momentnyckel. Placera kilspåret på vevaxelremskivan in knappen på KUGGREMSHJUL och installera vevaxelns remskiva. Dra åt bultarna på vevaxeln remskiva till 8 foot-pounds. Sänk bilen och anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74935.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.