Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Timing Belt Installation 1987 Jetta

Volkswagen Jetta är en kompakt bil som tillverkas av Volkswagen sedan 1979. Den 1987-modellen är en andra generationens Jetta, som omfattar 1983 till 1992 Volkswagen Jettas. 1987 Volkswagen Jetta har en fyrcylindrig, 1.8-liters motor med en enkel överliggande kamaxel, vilket kräver en kamrem. Proceduren för att installera en kamrem är vanligtvis densamma för alla Volkswagen-fordon tillverkade från 1985 till 1989. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
skruvnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort batterikabeln på minuspolen med en hylsnyckel för att undvika att starta motorn. Lossa tillbehör drivremmar och vevaxelns remskiva. Ta bort locket för främre kamrem och byt monteringsbulten för vevaxelremskivan tillfälligt.
2

Vrid vevaxeln medurs för att justera tidpunkten märket på kamaxeldrevet med tidpunkten märket på baksidan timing belt täcker. Ta bort låsmuttern på trissan för kamrem spännare. Vrid spännaren moturs för att minska spänningen kamremmen.
3

dit den nya kamremmen så att indelningen märket på tanden av kamremmen linje med märket på den bakre luckan kamremmen. Grip den stora muttern på vevaxeln remskiva med en öppen nyckel och ta bort mindre låsmuttern med en hylsnyckel.
4

Vrid spännaren kamremmen medurs för att släppa spänningen på kamremmen. Justera spänningen så att du kan vrida kamremmen 1/4 varv mellan kamaxeldrevet och de mellanliggande kugghjulen.
5

Vrid vevaxeln medsols två varv tills inställningsmärkena justera igen. Justera spänningen på kamremmen och rikta inställningsmärkena igen. Dra åt låsmuttern på kamremmen spännaren till 33 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Montera frontluckan på kamremmen med en hylsnyckel och installera de medföljande remmar. Anslut kabeln till den negativa batteripolen. Starta motorn och kontrollera att ett morrande ljud, indikerar kamremmen är för hårt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74937.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.