Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en kamrem på en 2002 KIA Rio Cinco

Den Kia Rio är en subcompact bil som Kia Motors har producerats sedan 2001. Den Cinco trim nivå av Rio är en femdörrars halvkombi tillgänglig i USA. Proceduren för att installera kamremmen beror enbart på motorn och är inte direkt påverkas av trim nivå. Den 2002 Kia Rio Cinco har en fyrcylindrig, 1,5-liters motor som använder en kamrem att synkronisera rörelserna hos kamaxeln och vevaxeln. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

ta bort kabeln från den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel. Lossa tillbehör drivremmar från sina respektive remskivor. Koppla ur generator och vattenpump.
2

Koppla vevaxelns remskiva med en hylsnyckel och ta bort styrplattan från KUGGREMSHJUL. Koppla de övre och undre lock för kamremmen.
3

Vrid vevaxeln remskiva medurs för att justera tidpunkten markeringen på remskivan med tidpunkten märket på motorn. I-och E markeringarna på kamaxeln måste också anpassa sig till sina respektive märken på topplocket. Koppla timingremskiva remspännaren och kamremmen med en hylsnyckel.
4

Anslut remskiva för kamrem spännare. Dra sträckaren bort från vevaxelns remskiva så långt som möjligt och fäst låsbulten för spännaren att hålla den på plats. Placera kamremmen på vevaxeln remskiva, löprulle, avgaskamaxel remskiva, intag kamaxelhjulet och spännrulle, i den ordningen.
5

Lossa remskivan för kamremmen spännaren att applicera spänning på transmissionsremmen. Dra åt låsbulten till mellan 28 och 38 foot-pounds med en momentnyckel. Vrid vevaxeln medurs två hela varv och rikta inställningsmärkena.
6

Montera de övre och undre lock för kamremmen med en hylsnyckel. Dra åt fästskruven för vevaxelremskivan till mellan 9 och 13 foot-pounds med en momentnyckel. Anslut remskiva vattenpump och skärpa sin montering bult till mellan 9 och 13 foot-pounds.
7

Montera generatorn och tillbehöret drivremmar. Anslut kabeln till den negativa polen på batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74938.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.