Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur byter jag kamremmen på en Jeep Liberty CRD 2.8L Diesel?

Den Jeep Liberty är en kompakt sport utility vehicle som Chrysler har tillverkat under sitt Jeep Marque sedan 2002. Liberty CRD modellerna var tillgängliga för 2005 och 2006, och har en fyrcylindrig 2,8-liters turbo dieselmotor som använder ett common rail insprutningssystem. Kuggremmen synkroniserar rörelsen hos kamaxeln och vevaxeln. Kamremmen i en Jeep Liberty CRD kräver ersättas regelbundet, vanligtvis minst 60.000 miles. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Specialverktyg VM 9660
Specialverktyg VM 1085
momentnyckel inställd
Visa fler instruktioner
1

Lossa kabeln på batteriets minuspol med en hylsnyckel och ta bort motorkåpan. Ta bort kylfläkten och kopplingsanordning. Lossa bältet tillbehörsdrivningens och ta bort svängningsdämparen från motorn.
2

Vrid vevaxeln medurs för att föra vittnet linjen på navet på vevaxeln till 12 o-klocka läge. Vrid vevaxeln medurs 90 grader för att flytta vittnet linjen till 3 o-klocka läge. Koppla generatorn med en hylsnyckel.
3

Lossa insug och avgas pluggar kamaxel från omslaget av kamaxeln med en hylsnyckel för att exponera inriktningsstiften. Avlägsna ytterhöljet för kamremmen. Vrid spännaren kamremmen medurs med specialverktyg VM 9660 för att lossa kamremmen och lossa kamremmen. Ta justeringsstiften från vevaxeln och lossa kamaxeln växlar med specialverktyg VM 1085.
4

Installera justeringsstiften för kamaxeln tillfälligt medan du installerar kamremmen. Vrid kugghjulet för insprutningspumpen medurs för att justera tidpunkten märket på kugghjulet med tidpunkten märket på den inre luckan för kamremmen.
5

dit den nya kamremmen på vevaxeln navet. Placera kamremmen på insprutningspumpen växel, vänster spännhjulet, insugningskamaxel redskap, avgaskamaxel växel, höger spännhjulet och vattenpump redskap i den ordningen.
6

Vrid spännaren kamremmen medurs med specialverktyg VM 9660 för att anpassa mitt hack på spännaren med tappen på aluminium lock. Dra åt bulten för kamrem spännaren till 20 ft lbs. med en momentnyckel.
7

Placera specialverktyg VM 1085 mellan kamaxeln växlarna. Dra åt tumskruvarna för att hålla kamaxel kugghjulen på plats och dra åt skruvarna för kamaxelns kugghjul till 80 ft lbs. Demontera specialverktyg VM 1085 och styrstift från kamaxeln.
8

Vrid vevaxeln medsols två varv för att få märke på vevaxeln navet på 3 o-klocka läge. Sätt tillbaka det yttre höljet för kamremmen med en hylsnyckel. Anslut kamaxelns pluggar, vibrationsdämpare, generator och kylfläkt montering. Fäst remmen tillbehörsdrivningens och tillbaka motorkåpan. Anslut kabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74942.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.