Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur balanserar & Synkronisera Motorcykel Förgasare

Många motorcyklar har flera förgasare ger ström till motorn. I en multipel förgasare systemet, kan en eller flera förgasare falla ur justering, eller synkronisering, med de andra. Detta bringar cylindern för att ta emot en annan mängd av luft och bränsle än de andra och skapa en obalans i motorn. Dålig effekt, tvekan och dålig bränsleekonomi kan resultera. Du kan göra en mekanisk justering för att säkerställa alla förgasare arbeta samtidigt och samma takt. Saker du behöver
Spårskruvmejsel
kryssmejsel
Blocknyckelsats Review, Multi-port förgasare synkronisering Tool Review Extra gastank
bärbar fläkt
Förgasare skiftnycklar

Visa fler instruktioner
1

Ställ motorcykeln på centralstödet. Starta motorn och låt den värmas upp tills den går på tomgång tillförlitligt. Låt inte det att nå full driftstemperatur eftersom detta kan leda till överhettning.
2

Stäng av motorn. Stäng av petcock bränsletillförseln vid gastank och ta bort bränsleledningen vid förgasarna. Avlägsna nedhållande bult på baksidan av gastank och lyft tanken utanför motorcykeln. På vissa modeller kan det vara nödvändigt att ta bort sätet eller sidoskydden för att ta bort bensintanken och tillgång till förgasarna. Addera 3

bort vakuumet pluggar från förgasaren organ. Vissa motorcyklar har gummi caps presspassning i vakuumöppningar, andra har skruvad i pluggar som kräver adaptrar som följer med en multi-port manometer kit. Välj rätt adapter och anslut vakuumledningarna från synkroniseringen verktyget till portarna på förgasaren organ. På motorcyklar med mer än två förgasare, matcha numren på manometern hamnar de på förgasaren.
4

Häng den extra bensintanken från styret och anslut slangen till förgasaren gasledningen inloppet. Placera den bärbara fläkt framför motorn och rikta luftflödet över motorn för att hålla det svalna. Vrid den extra bensintanken cut-off ventil till "On" läge. Se till att bränsleslangen inte vidrör mot ett avgasrör eller motorn.
5

Starta motorcykeln och iaktta de avlästa värdena på synkronisering verktyg. Förgasarna måste justeras om mätaren läser mer än 2,4 inches av kvicksilver mellan två eller flera enheter. Leta reda på justerskruvarna för förgasarna. Vissa modeller har skruvarna placerade mellan förgasaren organen, andra modeller kräver avlägsnandet av en övre luckan för att komma till justerare
6

Identifiera basen förgasaren.. På någon multi-carb-system, är en förgasare vara basen bit och är inte justerbart. Alla andra förgasare kan justeras för att matcha basen bit. Basen förgasaren normalt identifieras genom att gasvajern och tomgångsskruven fäst vid den. Vrid justerskruvarna på andra förgasare åt gången tills de avlästa värdena på Synchronizer är inom 2,4 inches från varandra. Dra åt eventuella lås-muttrar, och se till att justeringarna inte ändras.
7

Upprepa föregående steg för varje förgasare på motorcykeln. Öppna och stäng gasreglaget några gånger och kontrollera värdena. När alla mätvärden på alla förgasare är inom 2,4 inches, åt alla låsmuttrarna och ersätta några skydd eller andra enheter som har tagits bort för att komma åt justermuttrarna. Ställ den slutliga tomgångsvarvtalet med tillverkarens specifikationer och stänga av motorn.
8

bort den extra bensintanken och synkronisering verktyg. Ta bort eventuella adaptrar och ersätta pluggarna vakuumport eller lock på förgasarna. Byt gastank, täcker sidan eller någon annan komponent som du tog bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74948.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.