Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en harmonisk Balancer

Harmonic balancers dämpa vibrationerna mellan vevaxel och drivhjul, hålla motorn fri från kraftiga vibrationer. Övertid, kommer den harmoniska balansaxel slitage, vilket vevaxelremskivan att vingla. Detta gör att remskivan remmen blir instabil och eventuellt falla av remskivan orsakar din bil att förlora makten. Processen att ersätta en harmonisk balansaxel bör vara en vanlig del av rutinmässigt underhåll på din bil för att förhindra skador drivlina. Saker du behöver
Penetrerande Socket olja
ställa
1/2-tums enhet spärrskaft
avdragare
Ny harmonisk balansaxel
Momentnyckel
Visa mer Instruktioner
1

Öppna fordonets huva. Spraya genomträngande olja på mitten monteringsbulten av harmoniska balansblock - ligger nära den främre nedre delen av motorblocket. Låt penetrerande olja för att sitta på monteringsbulten sex till sju timmar.
2

Avlägsna drivhjulet från harmonisk balansaxel genom att lossa Bult ligger nära generatorn eller på en särskild spännrulle. Addera 3

Match en socket till storleken på centrum monteringsbult. Fäst sockeln till en 1/2-tums enhet spärrskaft. Ställ in riktningen på spärrfunktion för att lossa moturs. Skjut hylsan på mitten montering. Lossa och ta bort skruven från slutet av vevaxeln.
4

Rikta in de två yttre skruvar av en avdragare med de gängade hålen i den harmoniska balansblock. Vrid skruven centrum avdragare medurs för att tvinga den mot mitten av balanseringsdon. Vrid mittbulten medurs med en hylsa fäst vid spärrskaft. Ta ut skivan ur den harmoniska balanseringsdon efter borttagning.
5

Passa in den nya harmonisk balansaxel med vevaxeln. Trä centrum monteringsbulten genom harmoniska balansaxel och i slutet av vevaxeln. Dra centrum monteringsbulten med en matchad socket bifogas en momentnyckel till vridmoment specifikationerna med den nya harmoniska balansblock.
6

Fäst remskivan remmen till den harmoniska balansblock. Dra åt Bult att dra åt bältet. Stäng fordonets huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74970.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.