Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett Easy Clutch på en Harley

Det finns två populära tillbehör som minskar greppstyrka som krävs för att pressa en Harley kopplingshandtaget. Harley-Davidson säljer en "reducerad ansträngning clutch" kit and White Brothers säljer sitt "Easy Boy Lite Clutch." Easy Boy Lite Clutch är mycket enklare att installera än Harley kit eftersom det finns mindre att det. Medan Harley kit ersätter en koppling våren och två ramper i transmissionen ger Easy Boy enheten en mekanisk fördel genom att förlänga hävstångseffekt på transmissionen inre rampen. Många ryttare får de två förvirrade produkterna. "Easy clutch" hänvisar ofta till Vita Brothers tillbehöret. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag hex
dräneringskärlet
öppna änden skiftnyckel
Allen uttag
låsring tång
Momentnyckel
ersätter transmission
packning transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Lossa pluggen transmission avloppet med en hylsnyckel och sexkantshål och dränera transmissionsolja i en kastrull.
2 < p> Gå kopplingen kablage inställningsmutter under den svarta gummistövel i mitten av kopplingen kabeln. Helt lossa långa låsmuttern och den mindre kopplingen justeringsmuttern med öppen ände skiftnycklar.
3

Ta bort de sex skruvarna som fäster transmissionskåpan till överföring med en Allen socket och hylsnyckel. Ta bort locket och packningen.
4

Ta bort C-klippet som behåller bollen /rampmekanism med låsringstången. Lyft ut rampen, kabel koppling och tre kullager. Koppla bort kopplingen från kopplingen kabeln.
5

Skruva kopplingen kabeln från transmissionskåpan. Avlägsna kopplingen kabel O-ringen från transmissionskåpan.
6

Fäst "Easy Boy Lite Clutch" arm till den ursprungliga utrustningen inre ramp med bulten och muttern ingår i satsen. Dra åt bulten till 10 till 12 foot-pounds av vridmoment med en insex och momentnyckel.
7

Skjut spacer medföljer satsen på änden av kopplingen kabeln. Ominstallera O-ringen och skruva änden av kopplingen kabeln i transmissionskåpan.
8

Hook kabeln kopplingen till kopplingen kabeln. Fäst kopplingen till kopplingsarmen fastskruvad på inre rampen. Ominstallera den inre och yttre ramper och de tre kullager, och ersätta C-klippet med låsringstången.
9

Montera en ny packning transmissionskåpan. Sätt tillbaka transmissionskåpan och dra åt de sex skruvarna till 96 foot-pounds av vridmoment med en Allen socket och momentnyckel.
10

Byt tändstift överföring drain och dra åt pluggen med en hylsnyckel och sexkantshål . Fyll på växellådan med ungefär 20 fluid ounces av transmissionsolja, eller det belopp som anges i bruksanvisningen för din motorcykel.
11

Dra åt kopplingsmuttern kabel anpassning med en öppen nyckel. Lämna minst 1/8-tums fri lek i kopplingshandtaget.
12

Dra åt låsmuttern med en annan fast nyckel. Byt ut kopplingen justeringsmuttern församlingens gummistövel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74986.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.