Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en 1987 Isuzu Trooper Belt Timing

Den Isuzu Trooper var en mid-size SUV som tillverkas mellan 1981 och 2005. Det var också marknadsförs under andra namn, inklusive Trooper II för modeller tillverkade före 1989. Den standard motor för 1987 Isuzu Trooper är en fyrcylindrig 2,3-liters motor med en enkel överliggande kamaxel. Kuggremmen tillåter vevaxeln för att driva kamaxeln så att cylindern ventilerna öppnar och stänger i rätt ordningsföljd. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

ta bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Lossa fästskruven för vevaxelns remskiva och lyft bort hjulet. Koppla skydden för kamremmen.
2

Vrid vevaxeln att anpassa inställningsmärkena. Märket på kamaxeldrevet måste anpassa sig till märket på den bakre luckan för kamremmen. Kilspåret av vevaxeldrevet måste anpassa sig till märket på omslaget av oljan tätningshållaren. Denna position placerar nr 4 cylindern i övre dödläge för sitt kompressionsslag.
3

Lossa spännaren kamremmen med en hylsnyckel för att lindra spänningen på kamremmen. Lossa kamrem från kedjehjulet på vevaxeln.
4

dit den nya kamremmen på om dreven vevaxeln, oljepump och kamaxel i den ordningen. Passa inställningsmärkena för vevaxeln och kamaxeln igen om det behövs. Dra åt spännaren kamremmen att tillämpa spänning på kamremmen.
5

Vrid vevaxeln två hela varv moturs för att justera inställningsmärkena. Lossa bulten på spännaren med en hylsnyckel och låta remspännaren att tillämpa rätt spänning på kamremmen. Dra åt bulten till spännaren till 14 ft lbs.with en momentnyckel.
6

Anslut täcker för kamremmen med en hylsnyckel och montera remskivan för vevaxeln. Fäst kabeln till den negativa batteripolen. Starta bilen och kontrollera läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75000.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.