Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter den främre Skruvfjädrar på en 1972 Cutlass

En fordonets spiralfjädrar tar upp mindre utrymme än bladfjädrar och är också tystare än bladfjädrar. När en spiralfjäder raster, kan du sluta med två oberoende källor. Detta kan utgöra ett problem när du utför reparationer eftersom en fjäder är ovanpå den andra. Den övre delen av fjädern kan inte vara tillgängligt, och det kan fortfarande vara under extremt tryck. Du kan ta bort en spiralfjäder på dig själv i en serie steg. Bara göra jobbet noggrant och precist för att förhindra skador. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Jack
Blocks
rörtång
Fjäderkompressor
Pickle gaffel
Hammer
Hylsnyckelsats
Tänger

Visa mer instruktioner
1

Park 1972 Cutlass på fast mark och blockera hjulen. Lyft bilen. Använd en rörtång för att lossa muttrarna. Ta bort muttrarna och hjulet från navet som behöver fjädern bytas.
2

Placera ett 4-tum med 4-tums block under den nedre A-arm kulled. Sänk domkraften så att bilen stöds både av blocket och domkraften. Skruva av toppen chock muttern och ta bort de nedre chock bultarna. Ta bort chock från mitten av våren. Addera 3

Sätt en fjäder kompressor inne i mitten av spiralfjädern. Haka toppen och botten av fjädern kompressorn till en spole. Dra åt muttern våren kompressor för att komprimera spiralfjädern och avlasta trycket på A-armar.
4

Dra ut sprinten ur kronmuttern på den övre kulleden med hjälp av en tång. Använd en hylsa och spärrskaft för att ta bort kulleden muttern från den övre kulleden.
5

Skjut en ättikslag gaffel mellan spindeln och övre kulleden. Smack i ättikslag gaffel änden med en hammare tills spindeln hoppar ut kulleden axeln.
6

Höj domkraften långsamt. Låt spindeln faller åt sidan och släppa all press från våren. Med all press från spiralfjädern, lyft ut den nedre A-arm.
7

Release våren kompressorn från den gamla fjädern uppbackning ner muttern. Montera fjädern kompressorn på den nya fjädern som ska installeras. Skjut in den nya fjädern upp inuti ramen i 1972 Cutlass.
8

Sänk domkraften tills den övre kulleden kan placeras i den övre spindeln hålet. Skjut kulleden axeln genom det övre spindeln hålet. Ominstallera slottet muttern till övre kulleden. Släpp långsamt kompressorn spiralfjädern.
9

Dra den övre kulleden kronmutter till kulleden och sätt i sprinten. Hissa upp bilen med domkraft och byt hjulet. Sätt tillbaka och dra åt de fem muttrarna på navet i 1972 Oldsmobile Cutlass.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75002.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.