Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så lägger du ett kamrem på en 1994 Toyota Tercel

Den Tercel är en subcompact bil som tillverkas av Toyota 1978-2000. Den fjärde generationen av denna serie ingår 1991 till 1994. Den standard motor för 1994 Toyota Tercel är 3E-E, en fyrcylindrig, 1.5-liters motor med en enkel överliggande kamaxel. Den rekommenderade bytesintervall för kamrem på en 1994 Tercel är minst 60.000 miles. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Skiftnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort kabeln från negativa batteripolen med en hylsnyckel. Koppla bort undercover på höger sida av motorn, och ta bort kablarna för gasreglaget och gaspedalen. Lossa PVC-slangar och tillbehöret drivremmar.
2

Koppla luften renare, luftintag montering och tändstift med en hylsnyckel. Lossa vakuumventil från fästet isolatorn på höger sida av motorn.
3

Placera en domkraft under motorn och stödja motorn att ta vikten av de motorfästen. Ta isolatorn församling för höger motor mount. Koppla bort ventilkåpan med en hylsnyckel.
4

Vände vevaxeln medurs för att justera tidpunkten märket på vevaxelns kedjehjul med nollmärket på vevaxeln bostäder. Koppla bort vevaxelns remskiva med en hylsnyckel. Ta bort skydden och guide för kamrem.
5

Lossa fjädern för kamrem spännare, och ta bort spännaren våren. Lossa kabelstyrrullen för kamremmen med en hylsnyckel, och tryck kabelstyrrullen så långt till vänster som möjligt. Dra åt kabelstyrrullen att hålla den på plats tillfälligt.
6

demontera kamremmen från remskivorna och koppla kabelstyrrullen med en hylsnyckel. Montera en skiftnyckel till kamaxeln för att hålla den på plats och bort den centrala bulten från kamaxeldrevet. Koppla loss drevet från kamaxeln.
7

Ta bort fjädern för kamrem spännare. Mät den fria längden på fjädern på insidorna av krokarna och byt ut fjädern om denna längd är större än 1,512 inches.
8

Rikta kamaxeln stiftet med nr 1 märket på lagret locket på kamaxeln. Rikta in stift hålet på kamaxeln med 3E markeringen på kamaxeln drevet. Montera kamaxeln drevet på kamaxeln och dra åt bulten till 37 foot-pounds med en momentnyckel.
9

Passa tidpunkten markeringen på vevaxeln timingremskiva med tidpunkten markeringen på oljepumpen. Placera den nya kamremmen på vevaxeln drev och kamaxelhjulet. Fäst fjädern för kamrem spännare och lossa bulten för kabelstyrrullen att applicera spänning på kamremmen.
10

Dra åt skruven för vevaxelns remskiva med en hylsnyckel. Vrid vevaxeln två hela varv medurs och rikta inställningsmärkena igen. Dra åt bulten för kabelstyrrullen bult 13 foot-pounds med en momentnyckel.
11

Byt guide och täcker för kamremmen med en hylsnyckel. Anslut vevaxelremskivan och skärpa sin montering bult till 112 foot-pounds med en momentnyckel. Utför steg 1 till 3 i omvänd ordning för att installera de återstående komponenterna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75017.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.