Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en kamrem på en 1996 Nissan Pathfinder

Nissan Pathfinder är en sport utility fordon i produktion sedan 1986. I 1996 års modell var den första av andra generationens Pathfinders, vilket Nissan produceras förrän 2004. Nissan introducerade VG33E motor med 1996 Nissan Pathfinder, vilket är en sex-cylindrig, 3,3-liters motor med en enkel överliggande kamaxel. Denna motor har en kuggrem för att synkronisera rörelsen hos vevaxeln och kamaxeln. Det är väsentligt för motorn att vara i rätt läge vid byte av transmissionsremmen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Gear avdragare för vevaxelns remskiva
Hexagon skiftnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla från kabeln från den negativa polen med en hylsnyckel. Ta motorn undercover och kylaren svepning. Koppla kylfläktaggregat, inklusive dess remskivor. Töm kylaren och lossa kylarslangen. Koppla bort kylaren.
2

Lossa de drivremmar för servostyrning motor, luftkonditionering och generator. Koppla tändstiften med en hylsnyckel och ta bort dammskyddet för distributören. Loss insugningsröret nära locket av cylinderhuvudet. Koppla loss slangen från termostaten.
3

Demontera vevaxeln bulten med en hylsnyckel och dra remskivan med en växel avdragare. Ta bort de främre omslag för kamremmen. Vrid vevaxeln medurs för att justera tidpunkten märket på vevaxelns kedjehjul med tidpunkten markeringen på oljepumphuset. Passa tidpunkten märket på kamaxeldrevet med tidpunkten märket på baksidan transmissionsremmens plåt.
4

Montera bulten för vevaxel bulten med en hylsnyckel. Vrid spännaren kamremmen moturs med en insexnyckel för att avlasta trycket på kamremmen, och demontera kamremmen.
5

Koppla omslagen för topplock med en hylsnyckel och lossa fästskruvar för vipparmsaxeln. Vrid spännaren kamremmen medurs med en insexnyckel för att dra åt den. Dra åt låsmuttern för spännaren att hålla den på plats.
6

Montera kamremmen på vevaxeln och kamaxeln så att pilen på de punkter kamrem mot främre kamremmen täcker. Rikta de vita linjerna på kamremmen med inställningsmärkena på vevaxeln och kamaxeln. Lossa låsmuttern på remspännaren med en insexnyckel för att vrida spännaren ca 75 grader medurs och dra åt låsmuttern.
7

Vrid vevaxeln medsols flera varv som sittplats kamrem, och rikta inställningsmärkena. Tryck kamrem mellan kamaxeldrevet och spännrulle med ca 22 kg. av kraft som du lossa låsmuttern för kamremmen spännaren.
8

Vrid vevaxeln medurs för att föra kamremmen med cirka 2,5 tänder, och dra åt låsmuttern för spännaren. Vrid vevaxeln medsols flera varv och justera timingen markerar igen.
9

Byt frontkåporna för kamrem, och dra sina bultar till 24 foot-pounds med en momentnyckel. Montera vevaxelns remskiva på sin axel, och vridmoment dess montering bult till mellan 90 och 98 foot-pounds. Fäst slangen till termostathuset, och anslut luftintaget till ventilkåpan.
10

Anslut dammskyddet för distributören med en hylsnyckel och montera tändstiften. Fäst drivremmar för servostyrning motor, luftkonditionering och generator. Anslut kylaren och fäst slangen från vattenpumpen. Fyll kylaren med kylarvätska och ersätta kylfläktaggregat. Anslut täckmantel för motorn. Starta motorn och korrigera eventuella läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75018.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.