Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter kamremmen på en 1MZ-FE motor

Den 1MZ-FE är en sexcylindrig 3,0-liters motor med dubbla överliggande kamaxel. Toyota gjorde motorn 1994-2006 och visas i olika Toyota bilar från den tiden, såsom Camry. Den 1MZ-FE använder en kuggrem för att hålla kamaxeln synkroniserade med vevaxlar. En kamrem är tystare än en kamkedjan men det kräver också ersättas regelbundet, vanligtvis minst 60.000 km. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
0,05 tums insexnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla någon komponent som behövs för att komma åt timing remkåpor. Ta bort skruvarna för nedre transmissionsremmens lock med en hylsnyckel och dra den nedre kåpan. Lossa klämman för motorn trådskydd på baksidan transmissionsremmens lock och lossa motorn beskyddare. Ta bort fästskruvarna för den övre kamrem täcka och koppla den övre luckan.
2

Lossa bultarna för höger motor fäste med en hylsnyckel och ta bort konsolen. Koppla ur guiden för kamrem.
3

Vrid vevaxeln medurs för att rikta inställningsmärkena för kamremmen. Spåret på vevaxeln remskiva måste anpassa sig till markeringen på oljepumpen. Inställningsmärkena på kamaxel remskivor måste anpassa sina respektive märken på bakre transmissionsremmens plåt.
4

Demontera bulten för vevaxelns remskiva med en hylsnyckel. Lossa de två bultarna för kamrem spännaren växelvis hålla kamremmen linje. Lossa spännaren kamremmen och dess damm beskyddare. Lossa kamremmen från remskivorna.
5

Justera markeringen på framsidan av den nya kamremmen med prick på vevaxelns remskiva. Passa installations markeringarna på kamremmen med märkena på kamaxel remskivor. Montera kamremmen på vevaxeln remskiva, vattenpump remskiva, vänster kamaxelhjulet, nr 2 spännhjulet, höger kamaxelhjulet och nr 1 kabelstyrrullen i den ordningen.
6

Tryck tryckstången om tidpunkten remspännaren i sin lagring att anpassa hålet i tryckstången med hålet i huset. Placera en insexnyckel med en diameter av 0,05 tum i hålen för att hålla tryckstången på plats.
7

Fäst dammskyddet för kamremmen pensionär med en hylsnyckel och installera spännaren. Dra åt de två fästbultarna för kamrem spännare växelvis och vridmoment dem till 20 fot-lbs. med en momentnyckel. Ta insexnyckeln från hålen i kamremmen spännaren.
8

Vrid vevaxeln medurs för att rikta inställningsmärkena om det behövs. Ersätt handboken för kamrem. Dra åt skruven för vevaxelns remskiva till 159 fot-lbs. med en momentnyckel. Anslut rätt monteringsbygel som monteras på motorn, och dra sina bultar till 21 fot-lbs.
9

tillbaka det övre locket för kamrem och dra åt dess bultar till 74 tum-lbs. med en momentnyckel. Anslut beskyddare motorn kabeln till den bakre luckan för kamrem och bifoga sin klämma. Montera den nedre kåpan för kamremmen och skärpa sin montering bultar till 74 tum-lbs. med en momentnyckel. Installera eventuella övriga komponenter som du tog bort i steg 1 för att komma åt kamremmen täcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75025.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.