Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en Nissan Frontier Timing Belt

Nissan marknadsför sina D22 och D40 pickup lastbilar i Nordamerika som en gräns. En sex-cylindrig 3,3-liters motor med dubbla överliggande kamaxel är standard för D22 modellerna. Kamremmen för denna motor håller kamaxlarna synkroniserade med kamaxeln, vilket gör att motorn ska fungera väl. Kamremmen har en begränsad livslängd, och normalt kräver ersättning efter 60.000 miles. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Gear avdragare för vevaxelns remskiva
satt Insexnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla undercover från motorn med en hylsnyckel. Ta bort kåpan, fläkt och kylning trissor fläkt från radiatorn. Tappa ur kylvätskan ur kylaren och koppla loss slangen från kylaren. Ta bort kylaren från fordonet.
2

bort den externa drivremmar för servopumpen, kompressor och generator. Koppla tändstiften och distributören dammskyddet med en hylsnyckel. Ta tomgångsskivan och konsol från kompressor.
3

Koppla slangen luftintag från ventilkåpan med en hylsnyckel. Lossa kylarslangen från huset av termostaten.
4

Ta monteringsbulten för vevaxelns remskiva och dra hjulet från sin axel med en växel avdragare. Ta bort den främre kamremmen täcker.
5

Vrid vevaxeln medurs för att justera stansen märket på vevaxelns kedjehjul med skåran på huset för oljepumpen. Den körnslag på vänster kamaxelhjulet måste också anpassa sig till körnslag på baksidan transmissionsremmens plåt.
6

Fäst bulten för vevaxelremskiva direkt till vevaxeln med en hylsnyckel. Lossa spännaren kamremmen med en insexnyckel och ta bort spännaren våren. Demontera kamremmen från sina kugghjul.
7

bort ventilkåporna med en hylsnyckel och lossa vipparmen fästskruvar. Montera spännare kamrem med en insexnyckel, och anslut spännaren våren. Dra åt låsmuttern för att hålla spännaren kamremmen på plats tillfälligt.
8

Rikta in markeringarna på kamremmen med inställningsmärkena på vevaxeldrevet och kedjehjul kamaxel. Installera den nya kamremmen på dreven med pilen vänd mot framsidan täcker för den främre kamrem.
9

Håll spännaren kamremmen på plats manuellt. Lossa sin låsmuttern med en insexnyckel tills spännaren vänder 70 till 80 grader medurs. Dra åt låsmuttern för att hålla spännaren i detta läge.
10

Vrid vevaxeln medsols med en hylsnyckel av flera hela varv, och justera timingen markerar igen. Skjut kamrem med 22 pounds av trycket mellan höger kamaxelhjulet och spännrulle medan du lossar muttern spännaren låset.
11

Vrid vevaxeln medsols flera varv med en hylsnyckel, och anpassa inställningsmärkena igen. Fäst de främre omslag kamrem, och dra åt bultarna till 24 fot pounds med en momentnyckel. Demontera bulten för vevaxelns remskiva och montera remskivan på axeln. Dra åt vevaxelns remskiva bulten till mellan 90 och 98 foot pounds.
12

Installera de återstående komponenterna genom att utföra steg ett genom tre i omvänd ordning. Starta motorn, och korrigera eventuella läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75032.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.