Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Kan Roller Lyftare återanvändas ?

Bygga en motor bit för bit eller reparera en motor kan snabbt bli dyrt . Det är alltid bra att hitta olika sätt att spara pengar . Ett sätt att göra detta är att återanvända delar från din befintliga motor . Fakta

Roller lyftare är en del av ventilsystem . De kan vara hydraulisk eller fast ( mekaniskt ) . De rullar , alltså friktionen är mindre , och de kan fungera bra även med aggressiva kamprofiler .
Överväganden

Även om du inte kan återanvända platta lyftare , rull lyftare kan återanvändas som de är utformade på olika sätt och i allmänhet är föremål för mindre friktion och slitage . Dessa behöver inte " kräver lyftaren och kamloben att bära in eller matte till varandra , " enligt Summit Racing . Det är viktigt att bedöma om de roller lyftar du vill återanvända är slitna . Först , kolla om de fortfarande rulla smidigt . Dessutom bör du rengöra och kontrollera lyftarna för slitage och missfärgning från värmen . Du bör kontrollera nållagren och axeln samt hjul . Om de är slitna , i bästa fall inte kommer att fungera bra eller särskilt länge . I värsta fall kan de hamna skada din motor .
Betydelse

Roller lyftare säkert kan återanvändas om du är flitig vid rengöring , se till att det inte finns några tecken på slitage .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75051.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.