Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning a1988 Ford Ranger

Den 1988 Ford Ranger är en sexcylindrig bil som tillverkades i två-och fyrhjulsdrift. Den pickup tillverkades också i 2,0-liters modellerna och 2,9-liters modeller. Den 2,9-liters modellen ger extra kraft och är en populär version för fyra ansökningar fyrhjulsdrift. Den 2,9-liters kommer också med måttliga bogsering kapacitet. Avsaknaden av en färddator systemet gör det möjligt för amatör mekaniker att utföra reparationer. Att bränslet sprutas lastbilen är föremål för ett antal olika mekaniska problem som kan repareras med grundläggande verktyg och minimal kunskap. Saker du behöver
Bilnyckel
voltmeter
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln till "On" läge utan att starta fordonet. Testa strömmen på kupolen ljus, stereo och strålkastarna. Om fordonet inte har makt, kontrollera batteriets anslutningar och använd en voltmeter för att kontrollera batteriet för spänning. Använd startkablar och ett andra fordon för att hoppa starta fordonet och batteriet. Om batteriet fortsätter att rinna, installera ett nytt batteri.
2

Byt generator om batteriet är i gott skick men bilen fortsätter att uppleva strömavbrott. Den dåliga generatorn kommer att tömma batteriet och hindra fordonet från att starta, men det kommer inte att hindra fordonet från att köras med en skjuts. Addera 3

Försök att starta motorn och lyssna noga för en enda klick. Ljudet är tecken på en dålig starter. Klättra under fordonet och lokalisera starter. Startmotorn är ett cylindriskt föremål med en andra fast mindre cylindern. Hit huvudcylindern med en hammare och försök att starta fordonet. Byt starter så snart som möjligt.
4

Kör fordonet och förskjutning genom de manuella växlarna vid olika hastigheter. Grov växling är tecken på en dålig koppling eller en dålig överföring. En dålig koppling kommer kännas lös och vara svåra att sätta i växeln medan en dålig sändning kommer att göra ett skrapande ljud och vara mycket snäv och samtidigt försöka hitta de olika växlarna. Båda kräver avancerad mekanisk kunskap och är dyra att ersätta.
5

Lyssna på fordonet som du kör. Skrikande ljud på varv betyder banden är lösa och sputtring och baktändning är ofta på grund av förorenade tändstift och dåliga injektorer. Fordon som inte ökar strömmen med ökad gas har dåliga bränslespridare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75093.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.