Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter kamremmen på en 2004 Volkswagen Passat 1.8T

Den nya generationen av Volkswagen Passat infördes först i 1998 på den nordamerikanska marknaden. Fordonet delar samma plattform som Audi A4 och har en 1.8L turbo motor som har en effekt på 168-hästkrafter och 225 foot-pounds av vridmoment. Kamremmen är en viktig del i varje motor och kräver service och utbyte om det misslyckas. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
T40011 pin
T10092 spännskruven
Needle-nosed tång
Tunn tråd
VAG 1331 hex momentnyckel
T10008
låsplattans
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Bring låset transportören i driftläge. Ta spännelementet för rem och övre timing-bälte vakt. Märk rotationsriktningen av det tandade bandet.
2

Justera kamaxeln till övre dödpunkt (TDC) vid den första cylindern. Ta den harmoniska balansaxel /remskiva. Ta ut den nedre-och center-kuggrem vakt.
3

Trä T10092 spännskruven till spännanordning för kuggrem. Vid behov, justera trycket kolven innan spänning, använder nål-nosed tång eller en tunn tråd (hål i trycket kolven och hålet i huset måste överlappa). Dra trycket kolven bara tillräckligt långt så att trycket kolven kan säkras med ett T40001 stift.
4

Infoga en VAG 1331 skiftnyckel hex vridmoment i insex, och dra åt muttern spännrullen i räknaren -medurs med enhetlig icke-våld tills kuggrem kan i linje med märket på motorblocket. Använd T10008 låsplattan att låsa på plats rullen. För att lossa kuggrem, lossa muttern på spännrullen genom att vrida nyckeln i medurs riktning. Demontera kamremmen och slå sedan vevaxeln tillbaka något.
Installation
5

Passa märken på kamaxeldrevet och ventilkåpan. Kolvar får inte placeras i övre dödpunkten (TDC). Montera kamremmen på vevaxeln kugghjulet (observera rotationsriktningen). Montera nedre skyddet kamremmen.
6

Installera harmonisk balansaxel /remskiva med nya bultar. Dra åt bultarna ansöker 7 foot-pounds av vridmoment, plus ytterligare 1/4 varv. Vrid vevaxeln tills den första cylindern befinner sig i den övre dödpunkten (TDC). Montera kamremmen i särskild ordning. Först, placera remmen på vattenpumpen, och sedan på spännrullen och, slutligen, på kamaxelhjulet.
7

Spänn kamremmen genom att dra ut T40001 stiftet och unbolting den T10092 spänning bult. Motorn ska inte vara mer än handen varm. Om transmissionsremmen spännanordningen är helt ute, måste den tryckas tillbaka i installerat läge med spännrullen. Denna procedur kan ta upp till fem minuter. Överdriven kraft under komprimering kan skada spännrullen.
8

Vrid 3387-klonyckel i moturs riktning tills T10008 låsplattan kan tas bort utan spänning. Vrid klonyckel medurs tills en borrkrona kan dras genom spänn-spaken och höljet på spännanordningen. Håll spännrullen i detta läge och dra åt låsmuttern för spännrullen, som du använder 20 foot-pounds av vridmoment. Vrid vevaxeln två varv och kontrollera att kamaxeln och vevaxeln varumärken linje med sina referenspunkter.
9

Montera kamremmen guard, mitten och övre delen. Installera spännanordning för rem. Dra det till 19 foot-pounds. Montera rem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75100.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.