Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning av en 2006 PT Cruiser

Chrysler PT Cruiser är en kompakt storlek fordonet först infördes 2000. Som med alla bilar, det finns ett antal saker som kan gå fel med en PT Cruiser. Ett dött batteri, dålig generator eller lösa sladdar är bara ett par saker som kan orsaka problem. Du behöver inte vara en Chrysler mekaniker för att få din PT Cruiser tillbaka på vägen. Du kan åtgärda många av de små problem själv i en relativt kort tid. Saker du behöver
Isolerade tänger eller skiftnyckel
Batteritestare
Nytt batteri
kablar Jumper
trådfjäder
Visa fler instruktioner
1

Lyssna efter ett klickande ljud när man försöker starta bilen, vilket kan tyda på att generatorn fungerar. Har bilen bogseras till en serviceverkstad för att få generatorn checkat ut.
2

Öppna huven och kontrollera batteriets anslutningar för att se till att de är täta. Batteriet ligger intill motorn med två terminaler anslutna till den.
3

Använd ett par isolerade tänger eller skiftnyckel för att dra åt anslutningen av de positiva och negativa polerna på batteriet. Om bilen ändå inte startar, använd en batteritestare för att testa 12-volts batteri.
4

Fäst de röda och svarta kablar till testaren att de röda och svarta ledningarna på batteriet. Om testaren visar betydligt mindre än en 12-volts läsning, kan du försöka att "få fart" på fordonet.
5

Anslut startkablar till de positiva och negativa polerna på batteriet. Anslut startkablar till ett annat fordon. Starta den andra bilen och sedan starta din PT Cruiser. Låt PT Cruiser att köra i minst 15 minuter för att ladda batteriet.
6

Stäng av motorn och sedan försöka slå på den igen. Om bilen inte startar upp igen, byta ut batteriet mot ett nytt 12-volts batteri.
7

Ta bort locket ratten om dina blinkers lampor ljusreglering. Vrid nyckeln i tändningslåset, men starta inte motorn.
8

Flytta ledningsnätet medan du vrider ratten tills du får trådarna till en punkt att lamporna inte dim. Säkra kablarna på plats med en liten tråd klipp eller slips. Sätt ratten bakstycket på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75115.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.