Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en In-Tank pump på en 2005 Dodge 2500

En Dodge 2500 är en pickup med en lastkapacitet på minst 3/4-ton. Den 2005-modellen kan ha flera olika motorer, oftast en åtta-cylindrig 5,7-liters motor med sekventiell bränsleinsprutning. Detta kräver en bränslepump för att bibehålla bränslet under högt tryck. Bränslepumpen i en 2005 Dodge 2500 är inne i bränsletanken, vilket kräver att du tar ut tanken att byta bränslepumpen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
sifonslangen
Bensin container
Ordet jack
Specialverktyg 6856
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Detta förhindrar oavsiktliga utsläpp av bränsle under bränslepumpen ersättare. Lossa den elektriska ledningsnätet och bränsleledningar från bränslepumpen.
2

Sifon bränslet från bränsletanken i en behållare godkänd för bensin. Placera en domkraft under fordonet och stödja tanken med en domkraft. Lossa bultarna för tanken med en hylsnyckel och lossa spännbanden till bränsletanken. Sänk domkraft för att ta bort bränsletanken från fordonet.
3

fast specialverktyg 6856 till låsmuttern på bränslepumpen och anslut en hylsnyckel specialverktyget. Vrid låsmuttern för bränslepumpen moturs med hylsnyckel och ta bort låsmuttern från bränslepumpen. Lyft bränslepumpen ur bränsletanken.
4

Installera den nya bränslepumpen i bränsletanken och bifoga sitt låsmutter. Fäst låsmuttern genom att vrida den medsols med en hylsnyckel och specialverktyg 6856.
5

Höj bränsletanken i läge med ordet jack. Fäst spännbanden till bränsletanken och anslut fästbultarna till bränsletanken med en hylsnyckel. Sänk domkraft.
6

Fäst bränsleledningen och ledningsnätet till bränslepumpen. Anslut den negativa batterikabeln med en hylsnyckel. Fyll bränsletanken med bränsle, starta motorn och kolla efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75134.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.