Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en Super Glide Gas Tank

Byta bränsletank på en nyligen Dyna Super Glide är mycket svårare nu att det var så sent som 2005. Sedan 2006 har alla Harley Dyna modeller utrustats med sluten slinga, Delphi elektronisk bränsleinsprutning. Denna elektroniska black box-systemet förvirrar ofta diagnosen av motorproblem och komplicerar det var en gång rutinmässigt underhåll och sysslor reparationer. Den goda nyheten är att du inte behöver en bärbar dator för att ta bort och ersätta din bensintank. Den dåliga nyheten är att jobbet är nu betydligt mindre intuitivt än det brukade vara. Saker du behöver
Skruvmejslar
Open end skiftnycklar
Allen skiftnycklar
5/16 tums diameter bult
5/16 tums diameter slang
tenn snips
Slangklämmor
Stora gas kan
Rags
Torx uttag
Hylsnyckel
Topplatta packning
Topplatta skruvsats
Dyna modeller Service Manual (för referens) katalog Momentnyckel

Visa fler instruktioner Review bort den gamla tanken
1

Dra elektriska caddie täcker off - på höger sida av cykeln vid batterifacket - med händerna. Placera bladen av två, små skruvmejslar med platt blad på vardera sidan av bränslepumpens säkring och bänd ut säkringen.
2

Skift cykeln i friläge, starta motorn och vänta tills motorn dö. Försök att starta cykeln i ytterligare fem sekunder.
3

bort sätet skruven fender fliken och brickan med en insexnyckel. Dra sitsen fram och upp för att exponera batteriet. Koppla bort kabeln från den negativa batteripolen med en öppen nyckel.
4

Reach under tanken och dra upp på bränsletanken montering och samtidigt dra ner på bränsleledningen.

5

Skruva av ekollon muttern i mitten av instrumentpanelen med en insexnyckel. Dra panelen uppåt och dra isär kontakten och uttaget ändar bränslepumpen sockeln.
6

Anslut ena änden av ett kort avsnitt av 5/16-tums diameter slang med en 5/16- tums diameter bult. Sammandra en mask-stil slangklämma runt bulten genom att vrida inställningsskruven med en skruvmejsel.
7

Placera en stor bensindunk bredvid den vänstra sidan av motorcykeln nära bränsletanken. Skär av en av de två klämmorna från ändarna av crossover slang med tenn snips.
8

Håll den öppna änden av den korta delen av 5/16 slang nästa crossover slangkopplingen som du just frigjort . I så nära en rörelse som möjligt, ersätta den lossats slutet av crossover slangen med kort avsnitt av 5/16-tums slangen och sätt den fria änden av crossover slangen i påfyllningshålet av pre-placerade gasbehållare.

9

Töm bensinen i gasbehållare. Torka upp spill med trasor och omedelbart bära trasor till en väl ventilerad plats.
10

Lossa resterande slangklämman på crossover raden och klämman på kontinuerliga vent linje med en skruvmejsel. Dra båda linjerna utanför deras beslag.
11

Lossa och ta bort både den främre och bakre bultar, brickor och muttrar under tanken med en öppen nyckel. Dra de manliga och kvinnliga halvor av bränslemätaren kontakten isär.
12

bort tanken genom att lyfta rakt upp. Bär tanken på en väl ventilerad plats och låt tanken att vädra ut.
13

Ta de 10 bästa plåtskruvar från topplattan av den gamla tanken med en Torx-fattning och hylsnyckel. Avlägsna den övre plattan och topplatta packning. Kassera packningen och skruvarna.
14

Reach i tanken och tryck ner på bränslepumpen för att ta bort det från bränslepumpen huset så den passar i hålet. Ta bort den kompletta enheter bränslepump inklusive bränslepump, bränslepump bostäder, bränslefilter skärm, slang, bränslenivå avsändare och flyta från den gamla bränsletanken.
Installera nya tanken

15

fästa löst den nya bränsletanken till de fästen med främre och bakre tankmontage bultar, brickor och muttrar med en skiftnyckel. Installera gamla crossover raden och ventilera linje till den nya tanken med nya slangklämmor och en skruvmejsel. Dra den främre och bakre bultar med en skiftnyckel.
16

Montera gamla slangen bränslepump och en ny bränsleledning slangklämma på bränslefiltret montering. Installera den kompletta gamla valsanordningen bränslepump i den nya tanken tills gummidistans på botten av aggregatet vilar på botten av den nya bränsletanken.
17

Anslut bränsleledningen. Återanslut bränslekopplingen pumpmodulen.
18

Byt instrumentpanelen och dra åt ekollon mutter med en insexnyckel.
19

Sätt tillbaka bränslepumpen säkringen i elektriska caddie. Byt den elektriska caddy locket.
20

Anslut den lösa kabeln till den negativa batteripolen med en skiftnyckel. Byt sätet. Refasten sitsupphängningen fliken till bakskärmen med en insexnyckel.
21

tanka motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75140.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.