Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar Insprutningspump på en Cummins 5,9

Cummins 5,9-litersmotorn har sex cylindrar, och det oftast har en turboladdare. Det vanligaste användningsområdet för denna motor är i tunga Dodge lastbilar tillverkade efter 1989. Den Cummins 5,9-liters-motorn använder dieselbränsle och har bränsleinsprutning, vilket kräver en injektion pump. Denna pump håller bränsle i skenan vid rätt tryck tills det går in i motorn genom ett intag flaskventil. Installationen för en injektion pump är lika för alla i full storlek Dodge lastbilar tillverkade 2000-2005. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Shop handduk
Visa fler instruktioner
1

Lossa kablarna från de negativa batteripolerna med en hylsnyckel. Lossa fästet för gaspedalen kopplingen och ta bort gasreglage koppling. Demontera grenröret bränsleavlopp och lossa bränsleledningarna från insprutningspumpen. Koppla bort bränsleröret luftstyrsystemet och elektriska kontaktdon för bränslet avstängningsventil. Ta bort fästet och oljan fyller röret från insprutningspumpen.
2

täcka öppningen i injektion växellådskåpan med en butik handduk för att hålla delar ur växelhuset. Lossa låsmutter och bricka för injektion redskap med en hylsnyckel.
3

Vrid vevaxeln medurs för hand tills kilspåret på axeln på bränslepumpen pekar rakt nedåt. Skjut den övre dödpunkt stift på vevaxeln när du vrider vevaxeln medsols. Sluta vrida vevaxeln när stiftet faller in tidpunkten hålet på vevaxeln växel.
4

Lossa skruven på insprutningspumpen med en hylsnyckel och ta bort sin bricka. Dra åt lås skruven till 22 foot-pounds med en momentnyckel för att låsa drivaxeln på plats.
5

Avlägsna drivhjulet för insprutningspumpen från vevaxeln och lossa de muttrar för injektion pump. Avlägsna insprutningspumpen och dess packning från motorn. Rengör monteringsytorna för packningen med en butik handduk.
6

Installera den nya insprutningspumpen och dess packning till motorn. Dra sina monteringsmuttrarna för hand, så att pumpen fortfarande kan röra sig fritt inom sina spår. Anslut disken utrustar för insprutningspumpen till vevaxeln. Skärpt den kvarhållande muttern för drevet till mellan 11 och 15 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Vrid insprutningspumpen moturs till sittplats drevet för insprutningspumpen. Dra åt fästskruvarna för insprutningspumpen till 18 foot-pounds med en momentnyckel. Lossa skruven för insprutningspump med en hylsnyckel, så att du kan installera tvättmaskin. Drag fast skruven till 13 mul-pounds och ta bort den övre dödläget stift från tidpunkten hålet.
8

dit konsolen för insprutningspumpen och dra åt bulten för injektorn växel till 48 fot -pounds med en momentnyckel. Byt röret oljepåfyllningen och den elektriska kontakten för bränslet avstängningsventil. Montera bränsleröret luft kontroll med en hylsnyckel och bifoga bränsleledningarna till insprutningspumpen. Anslut grenröret bränsleavlopp och gasreglage bindning. Fäst kabeln till den negativa batteripolen.
9

Vrid bleed bulten på bränsleslangen moturs med en hylsnyckel. Tryck på knappen på bränsle överföring pump att lufta bränslesystemet. Dra åt bleed bulten till 72 tum-pounds med en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75149.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.