Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1992 Plymouth Neon Timing Belt Installation

Neon introducerades först i Nordamerika i början av 90-talet. Det är en framhjulsdriven kompakt bil som tillverkades av Chrysler Corporation Plymouth och Dodge Brands. Den drevs av en inline 4-cylindrig 2.0L motor som hade en effekt på 132 hästkrafter och 130 foot-pounds av vridmoment. Det är en liten och pålitlig motor, men det behöver fortfarande periodisk service om delar som kamremmen misslyckas. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Automotive skiftnycklar och skruvmejslar
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

minuskabeln på batteriet innan du utför underhållsarbeten på motorn, för att förhindra elektriska stötar eller oavsiktlig start. Ta bort muttern från den negativa inlägg med en box-nyckel. Lyft kabeln från batteriet, flytta den utanför batterilådan och stäng locket på batterilådan.
2

Rikta in kedjehjulet med pilen på oljepumpen bostäder och ställ sedan in vevaxeldrevet till den övre dödpunkten (TDC). Med hjälp av en lämplig nyckel, flytta vevaxeln 1/2 hack före övre dödläget. Addera 3

Placera kamaxelns inställningsmärkena genom att rikta in skårorna på dreven. Montera kamremmen, med början vid vevaxeln, runt vattenpumpen kedjehjul, tomgångsskivan, kamaxel remskivor och spännrulle. Flytta vevaxeldrevet till TDC för att ta upp bältet slack.
4

sträckare Installera bälte till motorblocket, men dra inte åt fästen. Använda en lämplig momentnyckel på spännaren, vridmoment remskivan till 28 foot-pounds. Med vridmoment som appliceras på spännaren, flytta upp spännaren mot spännaren fästet och fästen vridmoment till 23 foot-pounds.
5

Dra stiftet spännaren kolven. Förspänningen är korrekt när stiftet lätt kan tas bort eller installeras. Vrid vevaxeln två varv och inspektera anpassningen av inställningsmärkena. Om inriktningen är felaktig, upprepa operationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75150.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.