Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Instruktioner för att ta bort insugningsröret på en 6,9 Ford

Insugningsgrenröret för en levererar bränsle och luft till motorn i ett exakt förhållande. International Harvester gjorde en åtta-cylindrig 6,9-liters dieselmotor från 1982 till 1987. Denna motor visas vanligen i Ford F-serien lastbilar under denna period, särskilt F-250 och F-350 modellerna. Avlägsnandet av insugningsröret i en Ford lastbil med en 6,9-liters motor kräver att du tar bort insprutningspumpen och andra komponenter för att komma till insugningsröret. Saker du behöver
Hylsnyckelsats equipment shop trasor
Bränslesystem skyddslock som T83T-9395-A Review verktyg T83T-9000-B
Visa fler instruktioner

1

bort kablarna från de negativa terminalerna på båda batterierna med en hylsnyckel. Koppla bort luftrenaren från insugningsröret. Anslut luftintag insugningsröret med rena butik trasor för att hålla skräp ur motorn.
2

Lossa de elektriska kontakterna från insprutningspumpen. Ta bort fästet för snabb tomgång solenoiden med en hylsnyckel, så att du kan komma åt alla skruvarna för injektor pumpen. Koppla bort kablarna för farthållaren och accelerator från gasreglaget, om din bil är så utrustad. Ta bort fästet för gasvajern och skjut den ur vägen.
3

Ta bränsleledningar, i armbågen inlopp och passande adapter från insprutningspumpen med en hylsnyckel. Vrid insprutningspumpen ur vägen, och koppla loss bränsleledningarna från insprutningsmunstyckena. Förslut alla bränsleslangar och injektion beslag pump med bränslesystemet skyddslock set T83T-9395-A för att hålla skräp ur bränslesystemet.
4

Lossa fästmuttrarna från insprutningspumpen med verktyg T83T -9000-B. Lossa insprutningspumpen ur nätadaptern och ta bort insprutningspumpen från motorn.
5

Lossa bränsleledningar avkastning från de bakre injektionsmunstycken på nummer sju och nummer åtta cylindrar. Lossa ledningen bränsle avkastning på bränsletanken, och koppla den elektriska ledningsnätet från motorn. Ta bort jordkablar för motorkabelstammen från cylindertoppen till vänster.
6

bort alla ytterligare komponenter som krävs för att komma åt insugningsröret på ditt fordon. Lossa bultarna för insugningsröret med en hylsnyckel och ta bort insugningsröret från topplocken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75155.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.